Jeremy Clarkson blev sjuk under sin semester. Foto: DAVID FISHER/REX/SHUTTERSTOCK / DAVID FISHER/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURESJeremy Clarkson blev sjuk under sin semester. Foto: DAVID FISHER/REX/SHUTTERSTOCK / DAVID FISHER/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Jeremy Clarkson blev sjuk under sin semester.  Foto: DAVID FISHER/REX/SHUTTERSTOCK / DAVID FISHER/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Jeremy Clarkson. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGESJeremy Clarkson. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Jeremy Clarkson.  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Jeremy Clarksons skräck- semester – nära att dö

Publicerad

Jeremy Clarkson var på semester när sjukdomen slog till.

Nu berättar "Top gear"-stjärnan om den skrämmande upplevelsen på sjukhuset på Mallorca och om läkarens ultimatum.

"Om du inte gör som jag säger kommer du att dö", skriver Jeremy Clarkson i sin kolumn i Sunday Times, som citeras av Metro.

Jeremy Clarkson, en av Storbritanniens mest kända tv-profiler, befann sig på semester på Mallorca när han plötsligt blev sjuk och fick föras till sjukhus.

I sin senaste kolumn i tidningen Sunday Times berättar programledaren, som framför allt är känd från bilprogrammet "Top gear", om den skrämmande men också långtråkiga upplevelsen.

 

LÄS MER: Jeremy Clarkson akut till sjukhus 

 

Jeremy Clarkson berättar hur han fick kramp och tvingades spendera tre dagar i sängen innan läkare beordrade honom att ta sig till ett sjukhus för att ta tester.

Tv-profilen fick därefter beskedet att han var tvungen att stanna på sjukhuset i minst en vecka. Den hårt arbetande Jeremy Clarkson försökte då förklara för läkaren att det var en omöjlighet. Då gav läkaren honom ett ultimatum: "Om du inte gör som jag säger kommer du att dö".

"Jag är säker på att många av er har hamnat på sjukhus utan att ni planerade att vara där men för mig var det här en ny upplevelse. Och en märklig sådan. Detta då jag befann mig i ett rum utan något annat än tapeter på väggarna. Och det mesta av tapeten höll på att lossna", skriver han.

 

Jeremy Clarkson har fått lämna sjukhuset

Jeremy Clarkson, som drabbades av kraftig lunginflammation, har nu fått lämna sjukhuset men har dock fått strikta order om att vila upp sig i två månader. Något han säger att han kommer få kämpa med.

 

LÄS MER: Jeremy Clarkson sprängde sitt hus 

 

"Det här är problemet med sjukhus. Folk som stannar kvar där blir institutionalisera och blir inkapabla att prata om något annat än vilken sjuksköterska som kom med vilken medicin vid vilken tidpunkt. Långtråkigheten gör dem till tråkmånsar", skriver Jeremy Clarkson och fortsätter:

"Och när de blir utskrivna, som jag har blivit, finns det inget annat att göra i två månader förutom att bli frisk vilket gör allting ännu värre. Nu är det enda jag kan prata om min sjukdom".

På Instagram har Jeremy Clarkson lagt upp en bild från sjukhuset där han får dropp.

 

https://www.instagram.com/p/BXaeBN4nPyI/?hl=sv&taken-by=jeremyclarkson1
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag