Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så många såg nya ”Jeopardy!” i Kanal 5

Mikael Tornving är programledare för nya ”Jeopardy!”.
Foto: Kanal 5/Warner Bros. Discovery
Erik Ekstrand, Emma Igelström och Tobbe Blom tävlade i nypremiären av ”Jeopardy!” på Kanal 5.
Foto: Kanal 5 / Warner Bros. Discovery

429 000. 

Så många såg nypremiären av ”Jeopardy!” i Kanal 5 – den bästa tittarsiffran på åtta år.  

– Jag är faktiskt lite överrumplad, säger programledaren Mikael Tornving. 

Det var han som sa svaren. 

Erik Ekstrand, Emma Igelström och Tobbe Blom som ställde frågorna. 

Och 429 000 som tittade enligt preliminära siffror från MMS. 

Ja, när ”Jeopardy!” sändes på måndagen var programmet den mest sedda premiären klockan 20:00 på Kanal 5 på åtta år, enligt Warner Bros. Discovery. 

Företaget skriver även i pressmeddelande att ”Jeopardy” var det mest sedda kommersiella programmet på sloten under måndagen. 

- Vi är sjukt stolta och självklart överlyckliga över vilken fin start programmet fick. Vi gläds åt våra smarta, modiga och roliga tävlanden och med den självklarhet Micke Tornving leder programmet, det är ju som att han inte gjort något annat, säger Maria Eriksson, exekutiv producent för ”Jeopardy!” på Warner Bros. Discovery.

De tävlar i ”Jeopardy!” på Kanal 5

Det var i mitten av december som Expressen Nöjes Spoiler alert kunde berätta att Warner Bros. Discovery gör en nysatsning på ”Jeopardy!”. 

Samtidigt bekräftades att Mikael Tornving är programledare för det klassiska frågesportprogrammet, som nu produceras av ITV. 

Som Expressen Nöje tidigare kunnat berätta tävlar 27 kända svenskar i första säsongen, bland dem finns Anders Lundin, Emma Molin, Anders Eldeman, Anna Charlotta Gunnarson och Titti Schultz liksom Stefan Holm och Jonas von Essen. 

Mikael Tornving har tidigare varit öppen med att han kan tänka sig att fortsätta som programledare för ”Jeopardy” skulle tv-programmet förnyas. Efter premiärens tittarsiffror säger han: 

– Jag är faktiskt lite överrumplad. En härlig publik, fantastiska deltagare och proffsig produktion är ju ganska bortkastat om ingen tittar. Jag tycker personligen att det blir bättre och bättre de kommande tolv avsnitten, och hoppas att tittarna delar den uppfattningen. 

Svenska tv-serier att se fram emot 2023: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.