Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jens Lapidus slutar
som försvarsadvokat

Advokaten Jens Lapidus slog igenom stort som författare med 2006 års jättesuccé "Snabba cash", som handlar om Stockholms undre värld och knarkhandel.Foto: Cornelia Nordström

Bokaktuelle Jens Lapidus har sedan monstersuccén "Snabba Cash" 2006 jobbat som både författare och advokat.

Men från och med nu satsar han allt på skrivandet.

Lapidus har slutat som försvarsadvokat och lämnat Stockholmsbyrån Försvarsadvokaterna.

Advokaten Jens Lapidus slog igenom stort som författare med 2006 års jättesuccé "Snabba cash", som handlar om Stockholms undre värld och knarkhandel.

Enligt förlaget Wahlström & Widstrand har "Snabba cash" sålts till 30 länder. Tillsammans med uppföljarna "Aldrig fucka upp" och "Livet deluxe" bildar boken den så kallade Stockholm Noir-trilogin.

Samtidigt har Jens Lapidus jobbat som advokat på ansedda Stockholmsbyrån Försvarsadvokaterna. I en Expressen-intervju 2014 sa Lapidus att mycket av inspirationen till böckerna kom just från advokatyrket:

– Alla mina böcker innehåller traumatiska händelser och mycket av inspirationen får jag från mitt jobb som advokat, men det betyder inte att jag är rädd eller illa till mods när jag skriver. För mig är skrivandet en aktiv avkoppling.

Lämnar byrån – aktuell med ny bok

Men nu slutar han som advokat.

Han har utträtt ur Advokatsamfundet och lämnar byrån Försvarsadvokaterna. Anna-Karin Korpi-Öhlund, Jens Lapidus presskontakt, bekräftar att så är fallet. Han gör det för att "på heltid fokusera på sitt skrivande", skriver hon i ett mejl.

Johan Eriksson, delägare på Försvarsadvokaterna, säger:

– Jens Lapidus har varit delägare på Försvarsadvokaterna men har lämnat advokatbanan för att skriva på heltid.

Jens Lapidus är aktuell med romanen "Top dogg" som handlar om ett hemligt nätverk i Stockholm som utnyttjar unga flickor.

"Kräver mycket engagemang"

"Top dogg" är avslutningen på Lapidus andra trilogi, efter "VIP-rummet" och "Sthlm delete" Boken släpps i början av juni.

 

LÄS OCKSÅ: "Jag får inga propåer från andra kvinnor"

 

I en intervju 2015 med karriär- och livsstilsmagasinet The Scholar sa Jens Lapidus att advokatyrket inte varit lätt.

– Det kräver mycket engagemang och att man kan "deala" med väldigt olika typer av människor. Ena dagen kan man ha en vd från ett större företag som klient, andra dagen har man en människa som missbrukat tunga droger de senaste femton åren och som inte har något tak över huvudet.

Expressen har sökt Jens Lapidus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.