Advokaten Jens Lapidus slog igenom stort som författare med 2006 års jättesuccé "Snabba cash", som handlar om Stockholms undre värld och knarkhandel. Foto: Cornelia Nordström
Advokaten Jens Lapidus slog igenom stort som författare med 2006 års jättesuccé "Snabba cash", som handlar om Stockholms undre värld och knarkhandel. Foto: Cornelia Nordström

Jens Lapidus slutar
som försvarsadvokat

Publicerad

Bokaktuelle Jens Lapidus har sedan monstersuccén "Snabba Cash" 2006 jobbat som både författare och advokat.

Men från och med nu satsar han allt på skrivandet.

Lapidus har slutat som försvarsadvokat och lämnat Stockholmsbyrån Försvarsadvokaterna.

Advokaten Jens Lapidus slog igenom stort som författare med 2006 års jättesuccé "Snabba cash", som handlar om Stockholms undre värld och knarkhandel.

Enligt förlaget Wahlström & Widstrand har "Snabba cash" sålts till 30 länder. Tillsammans med uppföljarna "Aldrig fucka upp" och "Livet deluxe" bildar boken den så kallade Stockholm Noir-trilogin.

Samtidigt har Jens Lapidus jobbat som advokat på ansedda Stockholmsbyrån Försvarsadvokaterna. I en Expressen-intervju 2014 sa Lapidus att mycket av inspirationen till böckerna kom just från advokatyrket:

– Alla mina böcker innehåller traumatiska händelser och mycket av inspirationen får jag från mitt jobb som advokat, men det betyder inte att jag är rädd eller illa till mods när jag skriver. För mig är skrivandet en aktiv avkoppling.

Lämnar byrån – aktuell med ny bok

Men nu slutar han som advokat.

Han har utträtt ur Advokatsamfundet och lämnar byrån Försvarsadvokaterna. Anna-Karin Korpi-Öhlund, Jens Lapidus presskontakt, bekräftar att så är fallet. Han gör det för att "på heltid fokusera på sitt skrivande", skriver hon i ett mejl.

Johan Eriksson, delägare på Försvarsadvokaterna, säger:

– Jens Lapidus har varit delägare på Försvarsadvokaterna men har lämnat advokatbanan för att skriva på heltid.

Jens Lapidus är aktuell med romanen "Top dogg" som handlar om ett hemligt nätverk i Stockholm som utnyttjar unga flickor.

"Kräver mycket engagemang"

"Top dogg" är avslutningen på Lapidus andra trilogi, efter "VIP-rummet" och "Sthlm delete" Boken släpps i början av juni.

 

LÄS OCKSÅ: "Jag får inga propåer från andra kvinnor"

 

I en intervju 2015 med karriär- och livsstilsmagasinet The Scholar sa Jens Lapidus att advokatyrket inte varit lätt.

– Det kräver mycket engagemang och att man kan "deala" med väldigt olika typer av människor. Ena dagen kan man ha en vd från ett större företag som klient, andra dagen har man en människa som missbrukat tunga droger de senaste femton åren och som inte har något tak över huvudet.

Expressen har sökt Jens Lapidus.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag