Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jenny Strömstedts ärliga ord om makens sommarprat

Berättar i Sommar i P1: ”Känslan att jag lämnade min kropp”
Jenny Strömstedt hyllar sin make Niklas Strömstedt efter hans sommarprat.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Jenny Strömstedt hyllar Niklas Strömstedt efter makens känslosamma sommarprat.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

I ”Sommar i P1” pratar Niklas Strömstedt öppet och ärligt om sju särskilda dagar. Bland annat om när han fick reda på att Efva Attling blivit kär i Eva Dahlgren. 

Nu hyllas han av sin fru, Jenny Strömstedt, på Instagram.

”Han är rolig och har en orimligt sammetslen radioröst”, skriver hon.

För 30 år sedan pratade Niklas Strömstedt i ”Sommar i P1”.  I årets sommarprat får lyssnarna följa med på sju speciella dagar i Niklas liv. 62-åringen öppnar upp sig och pratar om när hans krogshow bombhotades, om att åldras och att misslyckas. 

Han berättar bland annat hur det gick till när Efva Attling förklarade för honom att hon träffat Eva Dahlgren. Paret som gick skilda vägar 1995, var ett Sveriges hetaste kändispar under nittiotalet. 

– I några ögonblick fick jag känsla att jag lämnade min kropp och svävade under taket och såg oss utifrån. Att vi var två människor som var så långt ifrån varandra, berättar Niklas.

Jennys fina ord

I sommarpratet berättar han öppenhjärtigt om de tuffa åren innan han hittade kärleken i Jenny Strömstedt. Och hur hans relationer genom åren har påverkat barnen.

– Vad har de fått gå igenom på vägen hit? De som inte haft några val? De som tvingats köpa de känslomässiga relationer som deras föräldrar har skapat, säger han och fortsätter:

– En pappa som mått kass. Som inte bara tappat bort sig själv, utan även karta och kompass. Som så ofta hamnat mellan stolarna.

Sedan 2011 är han gift med TV4-profilen Jenny Strömstedt, 48, och nu hyllar hon sin Niklas på Instagram.  

”Det jag beundrar mest med den här mannen är hans stadiga värdekompass och öppna blick mot sig själv och andra.” Skriver hon.

Och hyllningarna fortsätter i kommentarsfälten: 

”Svinbra!” Skriver skådespelerskan, Gizem Erdogan.

”'Som sammet' var produktionens ledord. Innefattade även tygets baksida, den lite strävare” skriver producenten Henrik Johnson.

https://www.instagram.com/p/CQnZOr0j0_0/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.