Jenny Strömstedt försvarar ”Naked attraction” efter kritiken

Sofia Wistams glädjerus efter intima liknelserna: ”Jag älskar dina uttryck”
Foto: OLLE SPORRONG
Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund driver podcasten ”Röda vita rosen” ihop.
Sofia Wistam är programledare för ”Naked attraction”.
Foto: Disovery plus

Älskat och hatat – ”Naked attraction” har skapat många reaktioner sedan det hade premiär i Discovery plus och kanal 5. 

Nu berättar Jenny Strömstedt vad hon egentligen tycker om programmet där personer dejtar nakna –  men också vilket segment hon tycker kan fimpas. 

– Problemet blir när det är en sorts bröst och en sorts snopp som är det rådande idealet och då tycker jag att det här är så positivt, de har gjort det fint, säger hon i sin podcast ”Röda vita rosen”. 

”Naked attraction” – programmet där en deltagare får se fem nakna personer, del för del, för att sedan välja ut en att gå på dejt med har skapat många reaktioner ute i de svenska stugorna. 

Nour El Refai, 34, har kritiserat programmet. 

– Det är så jävla fruktansvärt att man ska sitta och titta på när folk väljer bort kroppar för att de ser ut på olika sätt . Det är fullkomligt vidrigt i en tid av jättemycket ätstörda unga människor. Bara det här att välja bort kroppar.. Jag tycker att det är så vidrigt, har Nour El Refai tidigare sagt i ”Nours poddelipodd och Henrik”

Programledaren Sofia Wistam, 57, försvarar programmet: 

– Jag känner att det här är underhållning. Lite av ett ”guilty pleasure”-program. Sen passar det inte alla. Vissa blir provocerade av att se nakna kroppar, och ska kanske inte titta på det här. Byt kanal i så fall! Sen vet jag om att programmet provocerar, och har valt bort att läsa recensioner. Jag är nöjd med min prestation. Deltagarna har varit fantastiska. Det här får blåsa över helt enkelt, sa hon i förra veckan.  

Nu berättar även TV4-profilen Jenny Strömstedt, 49, vad hon står när det gäller det kontroversiella programmet. Programledaren berättar att hon såg den brittiska versionen redan för fyra år sedan och att hon då blev ”väldigt förtjust”. När Strömstedt sen satte sig ner för att se den svenska gick åsikterna isär. 

– När vi tittade i lördags kväll så utbröt det ett riktigt obehagligt gräl för de andra tre tyckte att det här var den värsta, spekulativa, skiten de någonsin hade sett, berättar hon i sin podcast ”Röda vita rosen”, som Strömstedt har med TV4-kollegan Victoria Skoglund. 

Strömstedt fortsätter viskandes: 

– Och jag tyckte att det var bra. 

– Jag tycker också det är bra, säger Victoria Skoglund och de skrattar. 

I ”Naked attraction” näckar alla förutom programledaren.
Foto: Disovery plus

Därför är Naked attraction bra enligt duon

Skoglund förklarar att hon gillar programmet för att det är så ofiltrerat. 

– Vi tittar på sociala medier och annonser i tidningar och allt är så perfekt och kropparna är så perfekta. Jag tycker att det är befriande med alla dessa blygdläppar och bröst, olika storlekar och höfter och rumpor. Nej, jag tycker att det är fint, säger hon. 

Jenny Strömstedt håller med sin vän men tar också upp att programmet har kritiserats och att hon kan förstå att arga röster har hörts – däremot håller hon inte med.  

– Om någon säger ”ååååh vilka härliga pattar du har”, det tror jag vi alla behöver höra eller eller ”åh den här pungen, den var, den kan man hålla handen om”, säger hon och fortsätter: 

– Problemet blir när det är en sorts bröst och en sorts snopp som är det rådande idealet och då tycker jag att det här är så positivt, de har gjort det fint. 

Däremot finns det ett visst segment i programmet Strömstedt tycker produktionen kan fimpa. 

– Det som jag inte tycker om är de konstiga undervisande filmerna, de värderar däremot. ”Man känner mycket mer om man har långa inre blygdläppar”, om man inte hade det nu då, hur känns det då att höra den här filmen? Så de tycker jag att de kan spola, säger hon och får medhåll av podcastkollegan. 

”Naked attraction” har skapat debatt.
Foto: Discovery plus

Kravet på deltagarna i ”Naked Attraction”

Den processen måste de gå igenom

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.