Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jenny Strömstedt: Därför intervjuade vi Paolo Roberto

Tv-stjärnan togs av polis misstänkt för sexköp.
Paolo Roberto talar ut i TV4 om sitt sexköp.
Jenny Strömstedt svarar på kritiken efter intervjun Paolo Roberto.
Foto: OLLE SPORRONG
Paolo Roberto.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Efter intervjun med Paolo Roberto har TV4 fått kritik.

Jenny Strömstedt väljer att svara och tycker att det är bra att frågan engagerar.

”Jag tycker personligen också att det finns en poäng med att visa att dagens sexköpare inte är ”någon annan”, utan också väletablerade män som lever framgångsrika liv i rampljuset och som finns mitt ibland oss.”, skriver hon på Instagram.

Paolo Roberto, 51, togs i går på bar gärning i en sexköpsrazzia i Stockholm.

Tv-profilen valde under fredagseftermiddagen att framträda i TV4 och erkänna sitt sexköp.

Jenny Strömstedt, 47, som intervjuade Paolo Roberto, pressade honom med frågor om händelsen och hans syn på prostitution.

Det här med organiserad brottslighet och människohandel, är det nåt som du har tänkt på?

– Just därför. För att det är det absolut smutsigaste, absolut vidrigaste man kan göra egentligen, mot en annan människa, säger han till TV4.

”Det har väckt starka känslor”

Intervjun har väckt kritik, där många inte förstår hur kanalen tänker när de väljer att intervjua Paolo Roberto, och att han målas upp som ett offer.

Jenny Strömstedt har valt att gå ut och besvara kritiken på Instagram:

”Det har väckt starka känslor att TV4 som nyhetsmedia intervjuade Paolo Roberto om hans sexköp. Det är oerhört bra att frågan engagerar eftersom sexköp är en olaglig handling som äger rum varje dag, året om utan att samhället förmår stoppa det.”

Syftet är att visa vilka sexköparna är

Hon skriver vidare att var tionde man någon gång har köpt sex och att det är det som kanalen vill fokusera på. I morgon kommer intervjun visas i Nyhetsmorgon, och Strömstedt skriver att representanter för föreningarna ”Inte din Hora” och ”Talita” kommer komma dit för intervjuer.

Tanken med inslaget är att visa vilka sexköparna är, deras beteende, hur de drabbar offren och hur samhället måste agera. 

Strömstedt skriver att det finns ett syfte att visa att en sexköpare kan vara framgångsrika män som finns runtomkring oss.

”Det var ett redaktionellt beslut att göra den här intervjun, men jag tycker personligen också att det finns en poäng med att visa att dagens sexköpare inte är ”någon annan”, utan också väletablerade män som lever framgångsrika liv i rampljuset och som finns mitt ibland oss. Att kunskapen hos dessa sexköpare om konsekvenserna för den de köper sex av är låg. Att de inte ser sina handlingar i ett större sammanhang av organiserad brottslighet och människohandel.”

https://www.instagram.com/p/CAN2MqvjTYM/?utm_source=ig_web_copy_link
Tv-profilen erkänner i TV4 att han köpt sex.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.