Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jenny går i farbror Skavlans fotspår

Jenny Skavlan. Foto: Robban Andersson
Skådespelerskan Jenny Skavlan är redan superhet i Norge.
Precis som sin farbror Fredrik Skavlan ska hon nu också bli stor i Sverige - och har är en av huvudrollerna i Peter Magnussons nya film "En gång i Phuket".
- Jag väljer jobb utifrån hur spännande det är. Om det sedan är i Abu Dhabi, Stockholm eller Oslo, spelar ingen roll, säger hon.
Jenny är superhet i Norge - nu satsar hon på Sverige

FAKTA

JENNY SKAVLAN


FÖDD: 3 juni 1986.
BOR: Oslo.
YRKE: Skådespelare, designer och programledare.
BAKGRUND:
Pappan är känd läkare och mamman designer. Farbror heter Fredrik Skavlan och leder SVT-succén "Skavlan". Jenny inledde skådespelar-karriären 1996 och har sedan spelat i flera norska filmer. 2009 började hon som programledare i tv och har bland annat lett norska "Fångarna på fortet".

Norska Jenny Skavlan är bara 25 år gammal, men hon har redan en lång meritlista.
Sedan hon filmdebuterade som nioåring har hon spelat in flera långfilmer, gjort reklamfilm och designat egna klädkollektioner.
Jenny Skavlan är med andra ord stor i hemlandet.

Leder två program i tv

Hon är den norska kvinna som har flest följare på mikro­bloggen Twitter och hon är just nu aktuell som programledare för två program i norsk tv.
Nu är hon också aktuell i sin första svenska långfilm - Jenny Skavlan spelar den bohemiska sökaren Gitte i Peter Magnussons nya romantiska komedi "En gång i Phuket".
- Jag kunde hämta en del från mig själv till rollen. Jag är väldigt komfortabel med att vara frilans och inte veta om jag har jobb om ett år, jag har inget behov av ­alltför fasta ramar i livet. Jag är lite av en bohemisk personlighet. Däremot har jag ett behov av att komma någonstans i karriären och det har inte Gitte, så där skiljer vi oss åt, säger Jenny Skavlan.

Vill ha spänning

Peter Magnussons förra långfilm, "Sommaren med Göran", blev en enorm succé med över 600 000 bio­besökare.
Det mesta talar alltså för att Jenny går samma väg som sin farbror, pratshowsprogram­ledaren Fredrik Skavlan, och blir ­kändis också i Sverige.
- Jag vet inte vad resultatet kommer att bli av att jag är med i en svensk film. Men öppnar det en dörr så att jag kan göra fler roller i Sverige så är det bra, det innebär att marknaden blir större. Men jag går inte aktivt in för att bli känd här. Jag väljer jobb utifrån hur spännande det är. Om det sedan är i Abu Dhabi, Stockholm eller Oslo, spelar ingen roll, säger Jenny Skavlan.

"Är en fin person"

Att Fredrik Skavlan skulle ha inspirerat henne till att söka sig till underhållningsvärlden förnekar hon bestämt.
- Jag började med film sam­tidigt som han började med tv, jag har alltid gått i den riktningen. Och att jag sedan började med tv, det är något jag har gjort på egen hand. Men han är väldigt inspirerande och jag är stolt över honom.
Är du trött på att sammankopplas med din farbror?
- Nej. Eller, jag har ju inte gjort någon intervju där han inte har nämnts men det förstår jag för han är ju den anknytning ni har till mig. Men nej då, det är en fin person att kopplas samman med. Bättre än om det hade varit en bankrånare.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!