Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jenny Alversjö slår tillbaka mot hatet

Foto: OLLE SPORRONG

I torsdagens avsnitt av "Nyhetsmorgon" fick Jenny Alversjö testa surströmming. 

"Som att äta en brakskit", säger hon i direktsändning – vilket fick tittarna kritisera programledaren.

"Tycker uppriktigt synd om alla ni som känner ett så starkt behov att vara elak och uttrycka hat över min åsikt om en liten fisk i en konservburk", skriver hon på sin Instagram.

Programledarna Jenny Alversjö, 44, och Steffo Törnquist, 62, fick vara med om surströmmingspremiären, en maträtt som delar det svenska folket i två läger.

Vissa älskar den – andra avskyr fisken. I TV4:s direktsändning avslöjade Jenny Alversjö att surströmming inte faller henne i smaken då kocken Malin Söderström öppnade säsongens första surströmmingsburk.

– Det luktar avlopp gånger 123 000, säger Jenny Alversjö.

– Jag tycker det luktar härligt, jättegott, säger Malin Söderström.

– Nej, du kan inte säga att det luktar härligt, Malin, säger Jenny Alversjö. 

"Inte första gången hon gör bort sig"

Alversjö gjorde ett nytt försök med surströmmingen – hon tuggade och grimaserade sedan illa.

– Det är som att äta en brakfis, säger hon. 

Hennes reaktion på denna svenska klassiker har fått tittare att rasa. Enligt Hänt har TV4 tvingats rensa sina kommentarsfält på sociala medier, och uppmanat dem att hålla god ton. Detta efter mängder av klagomål på Jennys reaktion och hur hon uttryck sig om maträtten.

”Så barnsligt och oförskämt av Jenny. Hon förstörde Nyhetsmorgon”, skriver en på Nyhetsmorgon på Facebook.

”Hur många grodor och oförskämdheter skall få hoppa ur Jennys mun innan hennes chef reagerar. Inte första gången som hon gör bort sig, tyvärr”, skriver en annan.


LÄS MER: Jenny Alversjös väg tillbaka efter sin skilsmässa 


https://www.instagram.com/p/Bmk2dr5HSU2/?utm_source=ig_embed

Alversjö: "Varit hårt utsatt många gånger"

TV4-profilen besvarar kritiken och berättar på sin Instagram att hon tidigare blivit utsatt för hat och hot. 

"Har varit hårt utsatt många gånger genom åren när det gäller hat och hot. Hot om våldtäkt och sexuella övergrepp, men också mord och tortyr. Annat har också varit i skottlinjen - utseende, åsikter, egenskaper och ofta bara det faktum att jag är kvinna och har en röst. Men aldrig kunde jag drömma om att så många hade ett så stort behov att uttrycka hat och avsky för att jag har - en smak", skriver hon.

"Gårdagens surströmmingprovsmakning var inget annat än en personlig åsikt om hur en fermenterad fisk smakar. Det var inget påhopp på någons kokkonst eller partsinlaga om surströmmingens vara eller inte vara. Tycker uppriktigt synd om alla ni som känner ett så starkt behov att vara elak och uttrycka hat över min åsikt om en liten fisk i en konservburk. Livet. Hoppas ni lyfter blicken en dag", fortsätter hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.