Jenny Alversjö är en av TV4:s stora profiler. Foto: /IBL / /IBLJenny Alversjö är en av TV4:s stora profiler. Foto: /IBL / /IBL
Jenny Alversjö är en av TV4:s stora profiler. Foto: /IBL / /IBL
I höstas bestämde hon och maken Patrik sig för att skiljas efter elva år tillsammans. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖMI höstas bestämde hon och maken Patrik sig för att skiljas efter elva år tillsammans. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
I höstas bestämde hon och maken Patrik sig för att skiljas efter elva år tillsammans. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Jenny Alversjö skilde sig efter 11 år – berättar nu

Publicerad

TV4-profilen Jenny Alversjö skilde sig under hösten efter ett elva år långt äktenskap med Patrik.

Nu berättar "Nyhetsmorgon"-profilen om beslutet.

– Livet är för kort för att stanna kvar och inte ta de där viktiga besluten, säger hon till Hänt. 

Jenny Alversjö, 43, och maken Patrik valde under hösten att lämna in en gemensam ansökan om skilsmässa till tingsrätten. 

Paret gifte sig 21 oktober 2006 och hade varit gifta i elva år – och gifte om sig i Stockholm på sin tioåriga bröllopsdag den 21 oktober 2016.

Nu berättar TV4-programledaren om livsbeslutet att separera från maken.

– Livet är för kort för att stanna kvar och inte ta de där viktiga besluten. Det funkar, jag hyr en lägenhet så länge i stan och vi har barnen varannan vecka och vi är absolut vänner även om det förstås alltid är en massa känslor inblandade, berättar hon för Hänt.

 

LÄS MER: TV4-profilen Jenny Alversjö skiljer sig 

 

ALversjö gifte om sig med maken på 10-årsdagen

Jenny Alverjö är en av TV4:s största profiler och leder bland annat "Nyhetsmorgon" på kanalen. Hon har även varit programledare för "Kalla fakta", kanalens samhällsgranskande tv-program.

Tidigare har TV4-profilen berättat om förhållandet och kärleken.

– Livet är inte lätt och det har hänt mycket och det behöver inte ha med förhållandet att göra, det kan ju vara vänner som drabbas av motgångar och man inser att man måste ta hand om livet och leva varje dag. Då tycker vi att det här är ett fint tillfälle att visa det för varandra, för våra vänner och för barnen, har hon tidigare berättat för Expressen i samband med ceremonin de hade i Stockholm på sin 10-åriga bröllopsdag då hon och maken gifte om sig.

Alversjö delade då med sig av en bild från bröllopet som flera av hennes kollegor på tv-kanalen kommenterade.

 

LÄS MER: Jenny Alversjö har gift sig med maken – igen  

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag