Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jenny Alversjö opererad – läkarnas svar efter stroken

Jenny Alversjö berättar att det var speciellt att vara helt ensam och utsatt i den situationen utan anhöriga.Foto: OLLE SPORRONG
Jenny Alversjö är programledare i ”Nyhetsmorgon”.

Programledaren Jenny Alversjö opererades i måndags – efter att läkarna hittat orsaken till hennes hjärnblödning.

Hon berättar att det var speciellt att vara helt ensam och utsatt i den situationen utan anhöriga. 

”Jag mår bra. Är såklart trött och har ont men ändå - de hittade orsaken. Är enormt glad och tacksam”, skriver Alversjö på Instagram.

I höstas drabbades programledaren Jenny Alversjö, 46, av en stroke – och fick föras akut till sjukhus. Nu berättar Alversjö att hon fått veta vad det var som orsakade hjärnblödningen. 

”Vi lever i en tid av prövningar där gränsen flyttas hela tiden. Mitt i brinnande coronakris kom samtalet att man ”hittat nålen i höstacken”. Läkarna vet nu varför jag fick en hjärnblödning. Små kärl i bakhuvudet sluter inte tätt in i en ven och behöver lagas. Ett AVM för er som kan medicin”, skriver hon på Instagram.

Hon berättar att hon opererades under måndagen. Detta trots att två av tre neuroavdelningar på sjukhuset var stänga för patienter drabbade av corona-viruset, berättar Alversjö.

Jenny Alversjö: ”Betydelsefullt”

”Tacksamheten jag känner för läkarna och personalen på KS är obeskrivlig. Mitt i den värsta pandemikrisen fanns ändå möjlighet att hjälpa även mig”, skriver hon.

Programledaren fick på nära håll se hur personer inom vården arbetar i det kritiska läget, och hon beskriver dem som fantastiska. För henne var det också speciellt att vara helt ensam och utsatt i den situationen utan anhöriga. 

”När du är som mest ensam finns vårdpersonalen där som dina närmaste. Att de även har det på sina axlar i dessa tider och gör det så fantastiskt fint och betydelsefullt... det är helt enastående. Jag mår bra. Är såklart trött och har ont men ändå - de hittade orsaken. Är enormt glad och tacksam”, avslutar Alversjö inlägget.

https://www.instagram.com/p/B-w0uIfFH9j/

Expressen har sökt Jenny Alversjö

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.