Jennifer Aniston berättar att hennes självförtroende inte alltid finns där. Foto: Bei/Rex / BEI/REX REX FEATURESJennifer Aniston berättar att hennes självförtroende inte alltid finns där. Foto: Bei/Rex / BEI/REX REX FEATURES
Jennifer Aniston berättar att hennes självförtroende inte alltid finns där. Foto: Bei/Rex / BEI/REX REX FEATURES
Aniston är kanske mest känd för sin roll i "Vänner". Foto: Andrew Eccles / AP NBCAniston är kanske mest känd för sin roll i "Vänner". Foto: Andrew Eccles / AP NBC
Aniston är kanske mest känd för sin roll i "Vänner". Foto: Andrew Eccles / AP NBC

Jennifer Aniston om
att ha dålig självkänsla

Publicerad

Jennifer Aniston svarade ödmjukt på frågor om sig själv under Giffoni Film Festival i Italien i helgen.

På frågan från de unga fansen om hon någonsin vaknar på morgonen och tvivlar på sig själv svarade hon:

– Det finns inte tillräckligt med fingrar och tår i det här rummet för att räkna hur många gånger det har hänt mig, säger hon enligt E-online.

På Giffoni film festival i södra Italien i helgen mötte Jennifer Aniston hundratals unga fans och mottog ett Lifetime Achievement Award för sina skådespelarinsatser.

Under frågestunden med fansen pratade hon öppet, bland annat om självkänsla, mobbning och Hollywoods kvinnosyn, rapporterar E-online och The Hollywoodreporter.

Finns dagar då Aniston tvivlar på sig själv

Trots den framgångsrika karriären finns det dagar när hon vaknar med tvivel på sig själv. Under den allmänna frågestunden undrade en tonåring i publiken om Jennifer Aniston någonsin vaknar och undrar vem hon egentligen är var Vänner-stjärnan märkbart rörd av den känslomässiga frågan, rapporterar E-online.

– Det finns inte tillräckligt med fingrar och tår i det här rummet för att räkna hur många gånger det har hänt mig, svarade Aniston och fortsatte:

– I slutänden är vi alla människor, oavsett om du är en servitris, en bagare, en student eller vad som helst. När dagen är slut kan du slå ditt huvud i väggen och tänka - jag klarar inte mer, det här är för mycket. Mitt hjärta orkar inte länger eller den här smärtan är för stor, duger jag? Kommer jag att överleva?

 

 

LÄS MER: Jennifer Anistons ilska: "Jag har fått nog"

 

 

Stjärnan: "Sociala medier hindrar oss"

På frågan om hur Hollywood kan bli bättre på att berätta kvinnors historia uppmuntrade Aniston unga skribenter som besökte festivalen att börja skriva de berättelserna.

– Jag tror att vi behöver uppmuntra kvinnor att inte bara bry sig om kläder, skönhet och selfies. Vi måste börja ha samtal och lägga ner våra telefoner och logga ut från sociala medier. Det är därför vi inte ser de rätta berättelserna, folk sysslar bara med sina telefoner, säger Aniston enligt The Hollywoodreporter.

 

 

LÄS MER: Jennifer Aniston har ett starkt budskap till alla kvinnor

 

 

Aniston fick också en fråga om mobbning från en ung beundrare. Hennes svar applåderades av festivalbesökarna.

– När du ser en mobbare måste du stoppa den personen och inte tillåtet beteendet. Ni måste stötta varandra i att bli av med sånt, folk står inte upp mot mobbare tillräckligt, säger Aniston enligt The Hollywoodreporter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag