Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jennifer Aniston gör upp med vaccinmotståndare

Foto: SIPA USA/ADMEDIA/IBL

Jennifer Aniston uppmanar sina fans till att vaccinera sig.

Skådespelaren berättar i en intervju att hon har sagt upp kontakten med personer som väljer att inte vaccinera sig.

– Det är olyckligt, säger Jennifer Aniston i en intervju med Instyle.

Jennifer Aniston, 52, tar ett tydligt ställningstagande och kommer inte att träffa personer som avstår från att vaccinera sig. Till tidiningen Instyle berättar skådespelaren hur det har varit ett svårt beslut då hon anser att alla har rätt till sin egen åsikt.

– Men många åsikter känns inte baserade på någonting förutom rädsla och propaganda, säger hon och tillägger att hon känner sig skyldig att tydligt ta ställning för vaccinering:

– Det är fortfarande en stor grupp av människor som är vaccinmotståndare eller som helt enkelt inte lyssnar på fakta. Det är verkligen synd, säger Jennifer Aniston.

Skådespelarens ställningstagande gäller inte bara hennes privata sfär utan även personer hon träffar i professionella sammanhang. Det har resulterat i att hon fått utesluta flera personer från sitt liv.

– Jag har förlorat några personer som jag annars träffar veckovis eftersom de vägrat, eller inte velat berätta, om de hade vaccinerat sig. Det var olyckligt, säger Jennifer Aniston. 

Uppmanar även sina fans

Jennifer Aniston har tidigare uppmanat sina fans till att använda mask när de vistas i offentlig miljö. 

”Jag förstår att masker är obekväma. Men tycker ni inte att det är värre att företag stänger ... jobb går förlorade ... sjukvårdspersonal som pressas till utmattning”, skrev skådespelaren på Instagram när hon la upp en selfie på sig själv i ansiktsmask.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.