Jennifer Aniston. Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNJennifer Aniston. Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jennifer Aniston.  Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jennifer Aniston. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅNJennifer Aniston. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Jennifer Aniston.  Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Jennifer Aniston försvarar sina bröst

Publicerad

Under åren har Jennifer Aniston fått många kommentarer om sina bröst.

Nu ger hon svar på tal – och sågar skvallertidningarna som får unga tjejer att må dåligt över sitt utseende.

– Det skadar otroligt mycket, säger skådespelaren till Vogue, enligt E Online.

Det är i det senaste numret av tidningen Vogue som Jennifer Aniston får frågan om sina omtalade bröst. Det var i samband med den klassiska tv-serien "Vänner".

I "Vänner" spelar Jennifer Aniston karaktären Rachel Green, vars bröstvårtor, enligt tidningen Vogue, ofta syns tydligt. I samband med att de sociala medierna blev allt större blev också hennes bröstvårtor ett fenomen, enligt Vogue.

 

LÄS MER: Bilden på Jennifer Aniston bryter tystnaden 

 

När Jennifer Aniston får frågan om hur det känns att hon beskrivs som grundaren av #FreeTheNipple-rörelsen svarar hon:

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga om det där. Det är bara en sådan där sak... Jag använder behå, jag vet inte vad jag ska svara dig, säger hon till Vogue innan hon fortsätter:

– Och jag förstår inte varför folk tycker att vi ska skämmas för dem. Det är bara så mina bröst ser ut. Men grundare, jag ska inte klaga!

 

Jennifer Aniston i rollen som Rachel i serien ”Vänner”.

 

Jennifer Anistons hårda kritik

Jennifer Aniston fortsätter sedan medan kritisera amerikanska skvallertidningarna som hon menar får många unga tjejer att må dåligt.

– De tar människokroppen och sätter den i olika kategorier. De får folk att skämmas över sina kroppar, sin vikt och för att de inte har barn. Det är en märklig besatthet som folk har och jag förstår inte riktigt varför de känner ett behov av att ta människor som bara vill underhålla andra och mobba dem. Varför lär vi unga kvinnor det här?

 

LÄS MER: Jennifer Anistons ilska: Jag har fått nog

 

Jennifer Aniston fortsätter:

– Det skadar otroligt mycket. Jag känner bara att det här måste få ett stopp. Oavsett om du går ut på stan och dina bröstvårtor syns, din mage är lite uppsvälld eller om du inte är nöjd med din vikt så är du perfekt som du är. Vem bryr sig? 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag