Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jennifer Åkerman om mötet med Tom Cruise

Jennifer Åkerman flyttade till USA som 19-åring, nu är hon tillbaka i Sverige för "Let's dance". Här syns hon med med danspartner Calle Sterner efter premiärsändningen av programmet. Foto: Olle Sporrong

Hon är lillasyster till Hollywoodskådisen Malin Åkerman, och har kopplats ihop med superstjärnan Tom Cruise - något som TV4 uppmärksammade i premiären av "Let's dance".

För Expressen berättar Jennifer Åkerman om återkomsten till Sverige, barndomskompisen Avicii och om relationen till Tom Cruise.

- Han är jättetrevlig, säger hon.

Jennifer Åkerman om...

... relationen till storasyster Malin:

''Hon växte upp i Kanada och jag i Sverige men vi är skittajta. Men jag har alltid fokuserat på min egen grej och glider inte in på något bananskal bara för att jag är hennes syster.
 

... uppbrottet från pojkvännen i USA:

''Vi bodde tillsammans i ett mellanstort hus och det funkade inte när jag inte var där. Och sen var det jag som ville fokusera på min karriär. Vi har en paus men är fortfarande bra vänner. Jag hoppas absolut att det kan bli vi igen."

 

 

... sina planer för framtiden:

''Jag har lämnat LA ett tag eftersom jag vill vara där allting händer, vilket är New York och Stockholm. Jag åker tillbaka efter sommaren för att se hur jag känner. Men stadga mig och skaffa hus, det får komma om ett par år."

December 2012. Tom Cruise befinner sig i Stockholm för galapremiären av "Jack Reacher". På kvällen hålls en efterfest på krogen "Rose" vid Stureplan. Där finns flera svenska vänner till Tom Cruise, som Dragomir Mrsic och Marie Richardsson. Samt Jennifer Åkerman, 23, som är där tillsammans med sin familj. De är inbjudna av Tom, som känner familjen sedan han och storasyster Malin spelat ihop i filmen "Rock of ages".

- Malin kan tyvärr inte vara med, men hennes familj kommer. Det blir kul, berättar Tom Cruise för mig på röda mattan tidigare under kvällen.

Ryktet spred sig blixtsnabbt

Dagen efter syns filmstjärnan på bild i tidningarna tätt intill en mystisk blondin och spekulationerna tar fart. Hon identifierades som Jennifer Åkerman, och snabbt spreds ryktet att Tom Cruise hade en fling med Malins lillasyster.

- Det blev ju så stort. Det blev värsta grejen i USA och var på nyheterna där. Eftersom vi var i Stockholm utan Malin så trodde de att vi hade någon affär. Den engelska pressen skrev om det och när jag kom tillbaka till LA och stod i kön i mataffären såg jag min bild på ett tidningsomslag.

Enligt Jennifer fanns det ingen grund bakom ryktet.

- Men gud nej, han snackade ju lika mycket med min pappa som med mig.

- Vi har träffats förut hemma hos Malin i LA, och han är jättetrevlig, verkligen. Han ville att vår familj skulle komma på premiären av filmen eftersom vi är från Sverige och han aldrig har varit i Stockholm förut. Men det var ju bara ett rykte som blev stort.

Har ni hörts något efter den festen?

- Nej, jag har varken hans nummer eller mejl. Jag har inte sett honom sen dess.

Kompis med Avicii

Jennifer flyttade till USA som 19-åring för att plugga på college. Hon blev kvar, började jobba som modell och spela i ett band. Nu har hon tillfälligt lämnat Los Angeles för New York och Stockholm. Och hon njuter av att vara hemma i Sverige igen.

- Det är roligt att vara här hemma och få visa att jag inte bara har glidit in på ett bananskal för att jag har en känd syster. Jag har slitit för min dröm, säger hon.

- Och det är kul att komma tillbaka till Sverige och se vad alla gör. Jag växte upp med Avicii, Tim Bergling, vi gick på samma förskola och i högstadiet tillsammans. Det är roligt att se hur bra det går för honom nu.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!