Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jeffrey Dahmers glasögon till salu för miljonbelopp

Följ senaste nytt i Expressens livesändning
Jeffrey Dahmers i glasögonen som han hade i fängelset.
Foto: Kypros/REX / TT NYHETSBYRÅN
Glasögonen ligger nu ute till försäljning via sajten Cult Collectibles.
Foto: Cult Collectibles / Cult Collectibles

Jeffrey Dahmers glasögon ligger ute till försäljning. 

Brillorna som den ökände seriemördaren bar under sin tid i fängelset har en prislapp på drygt 1,2 miljoner svenska kronor.

Seriemördaren Jeffrey Dahmers karaktäristiska fängelseglasögon ligger ute till försäljning – och de går inte för hackor. 

Brillornas nuvarande ägare, Taylor James från Vancouver, säger till TMZ att han är villig att skiljas från seriemördarens accessoar för 150 000 kanadensiska dollar, vilket motsvarar drygt 1,2 miljoner svenska kronor.  

I början på 90-talet dömdes Jeffrey Dahmer till livstidsfängelse för 16 mord – utfärdade av brutal karaktär. 

Men det tog bara några år innan han själv blev dödad av en annan medfånge som också var dömd till livstid. 

Den ökände seriemördaren och hans brott har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet. Detta med anledning av nya Netflix-serien ”Monster: The Jeffrey Dahmer story”, som snabbt seglade upp på streamingtjänstens topplista. 

Taylor James berättar för TMZ att han lyckades lägga vantarna på glasögonen och andra föremål kopplade till Jeffrey Dahmer för bara ett par år sedan, detta efter att ha blivit kontaktad av en före detta hushållerska för Dahmers far. 

Flera föremål till försäljning 

Taylor James som driver en köp- och säljsajt för ”sällsynta och unika föremål från en värld av kriminalitet och sekter” lovade att lägga ut Dahmers tillhörigheter till försäljning på sin webbplast i utbyte mot en del av vinsten. 

Förutom glasögonen, finns Dahmers tillhörigheter i form av bestick, en bibel, familjefoton och en massa brev och dokument ute till försäljning på webbplatsen som heter Cult Collectibles.

På sajten kan man även hitta en bibel...
Foto: Cult Collectibles
...bestick...
Foto: Cult Collectibles
...och familjefoton tillhörande Dahmer...
Foto: Cult Collectibles

Fängelseglasögonen går dock inte att hitta på sajten, men intresserade kan kontakta Taylor James direkt. 

Enligt uppgifter till TMZ såldes nyligen ett annat par av Dahmers bågar genom en privat försäljning till en ”högprofilerad” köpare.


Natashja brevväxlade med mördaren

Svenska influencern ”Lady Dahmer” med i nya Netflix-serien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.