Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jean-Pierre Barda i hyrestvist - krävs på 50 000 kr

Jean-Pierre Barda.
Foto: Christian Örnberg

Jean-Pierre Bardas hyra chockhöjdes efter en renovering. Efter en lång rättstvist fastslår nu hovrätten att artisten ska betala 50000 kronor till värden.

- Jag kan inte förstå hur en hyres-värd kan försumma sin fastighet och sen ska de boende betala för det, säger Jean-Pierre Barda.

 Eftersom huset var dåligt underhållet drabbades två lägenheter i hyreshuset i Solna av vattenskador.

 Hyresgästerna evakuerades och lägenheterna renoverades. När Barda och hans granne flyttade tillbaka för tre år sedan låg hyran på 10 000 kronor i månaden, i stället för runt 7000 kronor.

 - Vi överklagade till hyresnämnden direkt så det har varit en segdragen process., säger Barda.

 Nämnden tyckte att hyran skulle fastställas till cirka 8 300 kronor per månad. Nu går hovrätten på samma linje. Barda ska därmed betala runt 50 000 kronor i mellanskillnad sen hyreshöjningen- Beslutet går inte att överklaga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.