Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jättekö när influencern öppnade pop-up-butik

Matilda Djerf startade sitt klädmärke Djerf Avenue för två år sedan. Nu omsätter det över 80 miljoner kronor och 24-åringen har 2 miljoner följare på Instagram.
Fans köade i flera timmar för att få en skymt av kläderna och Matilda Djerf.
Foto: Alfred Olsson
Hundratals fans köade till butiken på Långholmen.
Foto: Alfred Olsson
Matilda Djerf, ståendes i mitten, samtalar med besökarna.
Foto: Alfred Olsson
Märket startade influencern och entreprenören Matilda Djerf för två år sedan. Det har bland annat landat 26-åringen från Borås på Forbes lista ”30 under 30” för Europa.
Foto: Claudio Bresciani / TT

Fans från hela Europa flockades till Långholmen i Stockholm när influencern Matilda Djerf och hennes sambo Rasmus Johansson, som ligger bakom klädmärket Djerf Avenue, öppnade sin första pop-up-butik på svensk mark.

– Djerf Avenue känns normbrytande och inkluderande, det finns något för alla, säger 16-åriga Hedda som rest upp tillsammans med sin kompis Rebecka från Göteborg.

Dörrarna öppnades först klockan 10, men redan vid 06-tiden ställde sig ett par tjejer från Nederländerna i kö utanför kaféet som under helgen förvandlats till Djerf Avenue-butik.

Märket startade influencern och entreprenören Matilda Djerf för två år sedan. Det har bland annat landat 26-åringen från Borås på Forbes lista ”30 under 30” för Europa, och omsätter i dag miljonbelopp. Samtidigt driver Djerf också sitt Instagramkonto, vars mode- och livsstilsinnehåll gett henne tre miljoner följare runtom i världen.

– Herregud, pyjamasen, den är så mjuk, säger en av tjejerna som just varit inne i huset där kläderna finns upphängda.

Just att kunna se och känna på kläderna på riktigt och inte bara se bilder på hemsidan verkar vara något som lockar flera av besökarna.

– Jag tycker om att testa kläder innan jag köper dem så därför var det viktigt för mig att åka hit, säger 16-åriga Rebecka som nu har utökat garderoben.

Rebecka och Hedda har rest från Göteborg för att besöka butiken.
Foto: Alfred Olsson

Göteborgstjejerna berättar glatt att de dessutom fått både en pratstund och bild tillsammans med Matilda Djerf själv som glatt minglar runt i trädgården och samtalar med flera av gästerna.

Matilda Djerf pratade med flera av besökarna i trädgården där det bjöds på kaffe.
Foto: Alfred Olsson
Många av besökarna ville passa på att prova och känna på kläderna.
Foto: Alfred Olsson
Aleina, 23, och Anastasia, 24, hade gärna sett ännu mer kläder inne i butiken, men var ändå nöjda med sitt besök.
Foto: Alfred Olsson

Efter drygt två timmar i den flera hundra meter långa kön lyckades även Aleina, 23, och Anastasia, 24, komma in på området, och kön till trots infriades deras förväntningar.

– Hela inramningen känns verkligen som Matilda, säger vännerna som tror att Djerfs närvaro och interaktion med sin publik på sociala medier är nyckeln till de stora framgångarna.


E-handlaren Djerf Avenue omsatte 81 miljoner kronor 2021

På tre år har e-handlaren Djerf Avenue gått från att omsätta 0 till 81 miljoner kronor – utan att betala för marknadsföring.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.