Olle Jönsson Foto: TV4Olle Jönsson Foto: TV4
Olle Jönsson Foto: TV4
Christer Ericsson Foto: TV4Christer Ericsson Foto: TV4
Christer Ericsson Foto: TV4
Lasse Sigfridsson Foto: Christer WahlgrenLasse Sigfridsson Foto: Christer Wahlgren
Lasse Sigfridsson Foto: Christer Wahlgren

Jättebråket som TV4 inte tog upp i filmen

Publicerad

Att Lasse-Stefanz befinner sig i en infekterad rättstvist väljs bort i TV4:s program.

Nu rasar den sparkade medlemmen Lasse Sigfridsson mot ex-kollegernas uttalanden i "Tack för dansen".

– Han sitter i tv och ljuger, säger han.

I går var det premiär för TV4:s "Tack för dansen". Premiären gästades av Lasse Stefanz och i programmet berättar Olle Jönsson och Christer Ericsson om det framgångsrika bandets historia.

Men att bandet befinner sig i en infekterad rättstvist med grundaren Lasse Sigfridsson nämns inte alls.

Istället frågar programledaren Thomas Deutgen hur det kändes när tvillingarna Hasse Sigfridsson och Lasse Sigfridsson valde att sluta i bandet efter 45 år.

– Det är inte roligt med en skilsmässa. I det här fallet var det ofrånkomligt. Två av killarna blev ju väldigt sjuka och var tvungna att sluta på grund av det. Det måste jag säga, det är en fruktansvärd saknad. Att leva så här i så många år, det är i princip som ett äktenskap, svarar Christer Ericsson.

När Lasse Sigfridsson får höra vad hans gamla kolleger säger blir han först tyst. Sedan säger han att Thomas Deutgen måste vara felinformerad.

– Det är beklagligt att Christer sitter och ljuger i tv. Jag slutade inte för att jag var sjuk, jag var fullt frisk. De sparkade mig och det vill de tydligen inte stå för. Det ska väl se bra ut utåt.

Låter det som Christer säger falskt?

– Ja det tycker jag.

Rättstvisten mellan Lasse Sigfridsson och resten av bandet skulle egentligen ha avgjorts av i december. I stället har förhandlingarna skjutits upp till våren.

– Den här biten är jobbig så det kommer bli skönt när tvisten är avgjord. Jag tycker att det här borde vara avklarat för länge sen.

Vad tycker du om dina gamla vänner i dag? Har ni någon kontakt?

– Nej det har jag inte. Vad jag tycker om dem får var och en räkna ut.

Expressen har sökt Olle Jönsson och Christer Ericsson. Enligt programledaren Thomas Deutgen tog produktionen inte med tvisten på grund av tidsbrist.

– Vi spelade in i oktober och programmet sänds i januari så vi kände att det blir helt galet att ställa frågan. Inte för att vi inte vågar utan för att läget kunde ha sett helt annorlunda ut nu när programmet nu sänds, säger han och tillägger:

– Det hade blivit förjävla råddigt rent ut sagt.

Borde ni inte ha förklarat att Lasse Sigfridsson anser att han fick sparken?

– Den information vi har fått var att båda tvillingarna valde att lämna. Vem som fick sparken överlämnar jag till parterna i en rättssal att avgöra.

Men ger man inte tittarna en felaktig bild av vad som hänt när bråket inte ens nämns?

– Nej, det är väldigt mycket som inte tas upp i programmet. Vi valde att ta upp det utan att ägna det någon särskild tid utan fokusera på musiken och låtarna.

Förstår du att Lasse Sigfridsson är irriterad?

– Jag har förstått att han är väldigt irriterad på allt som har att göra med Lasse Stefanz och det har han rätt att vara.

Lotta Andersson är producent för "Tack för dansen":

– Det fanns inga krav från bandet att vi inte skulle prata om det här. Men det är ett pågående rättsfall så det var ändå inget vi kunde prata om, säger hon.

Expressen har sökt Lasse Stefanz.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag