Division Of Laura Lee David Fransson, Håkan Johansson, Jonas Gustafsson och Per Stålberg tillsammans med sonen Emanuel jobbar ihop med Lytle (med mössa i mitten). Foto: Anders Ylander
Division Of Laura Lee David Fransson, Håkan Johansson, Jonas Gustafsson och Per Stålberg tillsammans med sonen Emanuel jobbar ihop med Lytle (med mössa i mitten). Foto: Anders Ylander

Jason Lytle skrev ett beundrarbrev

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Han mejlade ett beundrarbrev till Division Of Laura Lee. Fick sedan göra en video till gruppen. Nu är han i Göteborg för att spela in med Göteborgsbandet .
- De har energi, låter både melodiskt och förvirrat. Jag gillar det, säger Jason Lytle, förre Grandaddysångaren, som i kväll passar på att spela på Pustervik.
Han blev förtjust i Division Of Laura Lees andra album "Das not compute" 2004. Mejlade ett beundrarbrev och bandet och Jason Lytle höll kontakten.
- De påminde om tidiga Pixies, som jag lyssnade på väldigt mycket då jag var ung. Där finns mycket energi samtidigt som det är både melodiskt och förvirrat, säger han.
När gruppen sedan hade som projekt att hitta en videomakare till varje låt på senaste plattan "Violence is timeless" (2008) skickades bud till Jason Lytle, som tog sig an Division Of Laura Lees "3 guitars".
- Åh, det var kul. Men det blev en rätt usel video, skrattar Jason Lytle.
Nu är han i Göteborg för att spela in med Division Of Laura Lee, som håller på att jobba med sitt nya album.

Väldigt öppet

- Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra. Det är väldigt öppet. Men de har några låtar som jag ska fokusera på och de kommer hjälpa mig med någon låt. Det kommer bli grymt att jobba med ett bra liveband, säger han entusiastiskt.
- Vi har hållit på med inspelningarna i två veckor. Det känns som om vi är mer öppna än tidigare. Även om vi kanske inte var helt slutna tidigare, säger Per Stålberg i Division Of Laura Lee.
När Jason Lytle är i Göteborg passar han också på att spela.

Bara han själv

I kväll, på Pusterviksbaren, blir det bara han själv på scen.
- Ja, hittar jag ett piano får jag lite sällskap. Annars blir det bara en trummaskin, en gitarr och jag, säger han.
Vad kommer du spela: Grandaddylåtar, solomaterial eller nytt?
- En mix av all det där, faktiskt, skrattar han.
Vad jag förstår är du en hängiven skatare, kommer du åka med Division Of Laura Lee?
- Ja, faktum är att jag nog är än mer framstående skatare en musiker. Vilket kanske inte så många vet. Men planen är att vi ska till Area 51, som lär vara norra Europas skatehall, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag