Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Järvhedens raplåt får beröm på Avpixlat

Komikern Thomas Järvheden släppte nyligen låten "Kasta sten".
Foto: Alexander Carlsson / ALEXANDER CARLSSON GT/EXPRESSEN
Låten har plockats upp av Nordfront och Avpixlat som "veckans låt" respektive "träffsäker stenkastarsatir".
"Ett litet gäng haters har försökt göra en grej av att vid sidan om tiotusentals delningar på nätet så har även ett par högerextrema sajter pushat för låten", skriver Järvheden i ett mejl tll Expressen.
Foto: Olle Sporrong

Komikern Thomas Järvheden släppte nyligen låten "Kasta sten".

Låten har plockats upp av Nordfront och Avpixlat som "veckans låt" respektive "träffsäker stenkastarsatir".

– Ett litet gäng haters har försökt göra en grej av att vid sidan om tiotusentals delningar på nätet så har även ett par högerextrema sajter pushat för låten, skriver Järvheden i ett mejl tll Expressen.

Den 26 augusti la ståuppkomikern och sångaren Thomas Järvheden upp en ny låt på Youtube och på sin Facebooksida.

"Lite samhällssatir från Thomas Järvheden som tröttnat på eldande av bilar och stenkastande på räddningstjänsten", står det på artistens Youtubekanal.


LÄS MER: Polisen attackerades med sten i Fittja: "Lurade in i en fälla"


När Expressen når komikern säger han att det inte passar att prata och hänvisar till mejl.

– Som alltid när jag skriver humorlåtar så var avsikten så klart att folk ska garva. Jag har gjort låtar i många år om precis allt möjligt och den här gången blev det om idioter som kastar sten på polis, brandmän och ambulanspersonal, skriver han i ett mejl.

Järvhedens låt har hittills drygt 145 000 visningar på Youtube.

Raplåten har också plockats upp av Nordfront och Avpixlat.

På Nordfront, som är kopplat till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, presenterar man Järvhedens "Kasta sten" som "veckans låt".

"Folk får tycka vad de vill"

Hatsajten Avpixlat benämner komikerns låt som "träffsäker stenkastarsatir".

– Jag har fått 98 procent ros och 2 procent ris och precis som att jag får skämta om vad jag vill så får folk tycka vad de vill. Ett fåtal kränkhetsnissar har försökt få det till att låten är rasistisk vilket är intressant för jag har aldrig sagt att det skulle vara just invandrare jag driver med. Jag driver med idioter som eldar bilar och angriper räddningstjänsten, skriver Thomas Järvheden.

Hur ser du på att Avpixlat och Nordfront har skrivit om låten?

– Ett litet gäng haters har försökt göra en grej av att vid sidan om tiotusentals delningar på nätet så har även ett par högerextrema sajter pushat för låten, men det kan ju knappast jag ansvara för. Riksdagsledamöter från Moderaterna och Kristdemokraterna har också pushat för låten så med samma logik skulle det vara en moderatlåt eller KD-låt då.

Att Nordfront och Avpixlat har plockat upp låten har fått svenska komiker att reagera på Twitter. Bland annat skriver Nisse Hallberg "Fina recensioner nu, dom bara väller in... Fy fan".Detta har superstjärnan och komikern Henrik Schyffert retweetat. Schyffert är känd för att stå upp mot rasism och engagera sig i flyktingfrågan.


LÄS MER: Schyffert hyllas för sitt Facebookinlägg om flyktingar


Thomas Järvheden är känd från bland annat "Stockholm live" och "Raw comedy", brukar höras i programmet "Dilemma" på Mix Megapol och har medverkat i flera populära program, som "Så ska det låta" och "Allsång på Skansen".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.