Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janne Josefssons plan – efter beundrarbreven

Janne Josefsson först att lämna ”Let’s Dance”
Journalisten Janne Josefsson var med i årets säsong av ”Let's dance”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Men han och dansaren Malin Watson blev det första paret som tvingades lämna programmet.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
”Man måste utsätta sig för överraskningar, påfrestningar och saker som man inte har kontroll över”, säger Janne Josefsson.
Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

Janne Josefsson var den första som åkte ut ur årets säsong av ”Let's dance”.

Men journalisten och tv-profilen har laddat om inför nya projekt – och kanske också efter jakten på kärleken.

– Vi får se på sommaren om jag träffar någon.

68-årige Janne Josefsson, känd från kanske främst ”Uppdrag granskning” och ”Debatt” i SVT fick snabbt respass från ”Let's dance” i TV4. 

Men göteborgaren Josefsson, som också ska upp till Stockholm och dansa i finalen, ångrar inte sin medverkan.

– Man kan ju inte stå på samma ställe i livet där man alltid har stått. Man måste utsätta sig för överraskningar, påfrestningar och saker som man inte har kontroll över.

Framtidsplanerna efter ”Let's dance”

I både ”Let's dance” och ”Alla mot alla” kommer en annan sida än den ständigt granskande journalisten fram. Ändå kopplar de flesta ihop honom med karriären på SVT, menar han.

– Jag är helt förknippad med ”Uppdrag granskning”. Nu när jag är inne i en affär här så är det klart folk tror att ”nu är han här och granskar”.

Erbjudanden om att vara med i olika underhållningsprogram fortsätter samtidigt att komma. Men han har sina gränser, betonar han.

– ”Över Atlanten” skulle jag aldrig våga även om de har ringt flera gånger. Och ”Fångarna på fortet”. Jag har sagt att jag har ormskräck, jag har höjdskräck, jag har klaustrofobi. Där kan inte jag vara med. 

– Jag får ju förfrågningar från alla möjliga håll. Men jag vill också jobba kvar som journalist, säger Janne Josefsson som hoppas göra en del tv inför valåret 2022. Han ska också återgå till sin krönikörsroll på Dagens Nyheter, något han pausade på grund av ”Let's dance”.

Janne Josefsson i sommarhuset på Åstol.
Foto: Lovisa Waldeck

”Klart jag varit skraj”

Trots att han fyller 69 i juni finns inga planer på att pensionera sig helt.

– Jag gillar ju att vara ledig. Jag gillar ju att vara på min ö Åstol som jag älskar, just den här tiden på året i alla fall. Men jag kan heller inte förlika mig med att inte gå och göra någonting. Och varför man inte kan släppa taget får man ju djupt psykologiskt analysera, men så är det för min del.  

Med en spruta vaccin mot covid-19 i kroppen, vilket han fick i mitten av april, kan den erfarne programledaren som många andra kanske ana en ljusare framtid.

– Det är klart att jag varit skraj, jag är ju hypokondriker och så där.

Överlag har han följt restriktionerna anpassat sitt liv efter dem.

– Jag har ju barn och barnbarn och så där och vi träffas utomhus. Det är klart att i min ålder får man vara lite försiktig. Det är skönt i alla fall att ha fått första sprutan. 

Vad har du saknat mest under pandemin?

– Jag saknar att träffa vänner och bekanta och gå ut. Och i ett tidigt skede gick vi på något ställe i Göteborg. Men efter en eller två öl håller varken jag eller någon annan gränsen på två meter. Och sen ska ju alla fram och tjata på mig och då kan jag inte bara säga att ”nej du får inte komma närmare än två meter”. Det går inte, så jag slutade gå ut helt enkelt. 

Josefsson om beundrarbreven: ”Inte velat svara”

För Janne Josefsson, som skilt sig tre gånger är också dejtinglivet något som stått lite på paus. 

– Jag har bromsat det, inte minst i dessa tider. 

Detta trots alla beundrarbrev han fått i samband med ”Let's dance”, vilket han även tidigare har berättat om för Expressen.

– Det är naturligtvis jävligt kul. Men samtidigt har jag inte velat svara på alla, för det blir så konstigt. De kanske tycker jag är fisförnäm eller att jag inte vill. Men de ska veta att jag tycker det är roligt och gott. Men jag har ingen lust att träffa någon på det sättet kanske.

– Eller jag vet inte, det kan väl hända någon gång, tillägger han ändå.

Men du har inte träffat någon brevskrivare?

– Nej.

 Så inget dejtande just nu?

– Jag tar det lite lugnt med det, vi får se på sommaren om jag träffar någon. 


Janne Josefsson i tårar över skilsmässan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.