Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Janne Josefsson avslöjar sin miljonlön på SVT

Foto: SOFIA SABEL / SVT
Foto: SVEN LINDWALL

Janne Josefsson har en årsinkomst på över en miljon – men i en ny podcast säger han att han vill tjäna mer.

Samtidigt tackar han regelbundet nej till kommersiella erbjudanden – bland annat ett löfte om en månadslön på 150 000 kronor. 

– Jag gillar SVT, jag vill vara där. De ger mig utrymme. Pengar kan inte vara allt, säger Janne Josefsson i podcasten ”Tv-fabriken”.

Janne Josefsson är en av Sveriges mest profilerade journalister – hans namn är synonymt med skjutjärnsreportage. 

Succékarriären på SVT har lönat sig – i podcasten ”Tv-fabriken” berättar han att han har en månadslön på 88 000 kronor. Det innebär en årslön på över en miljon. 

– Det är en väldigt hög lön, eller? säger Janne Josefsson i podcasten. 

Men då han får frågan om han är nöjd svarar han:

– Nej, jag vill ha ännu mer. Det vill ju alla. Men samtidigt hade jag ju kunnat få mycket mer om jag skulle gå över till vissa andra jobb jag blivit erbjuden på den kommersiella marknaden. Men jag gillar SVT, jag vill vara där. De ger mig utrymme. Pengar kan inte vara allt.

 

LÄS MER: Janne Josefsson om svåra skilsmässan 

 

Blev erbjuden 150 000 i månaden

Han berättar i podcasten att han blivit erbjuden ”mycket högre lön” av kommersiella företag – förfrågningar har kommit in från bland annat kvällstidningar och medieföretaget MTG. 

– Jag hade fått mycket högre lön då, naturligtvis. Men jag har tackat nej efter övervägande.

För Expressen berättar Janne Josefsson att det högsta erbjudandet han fått var ett kommersiellt jobb med månadslön på 150 000 kronor. 

– Jag tog en funderare, men jag sa nej. Pengar är inte allt. Så var det, säger Janne Josefsson. 

Då Expressen når honom är han ute på fältet och jobbar med sitt nya program för SVT. Janne Josefssons sista avsnitt med ”Uppdrag granskning” sändes förra veckan. Det nya programmet går i liknande anda som ”Josefsson” från 2006, där journalisten gjorde återbesök hos människor han intervjuat genom åren. 

– Jag är precis ute och jobbar med min nya redaktion. Det är skitkul, säger Janne Josefsson. 

 

LÄS MER: Josefssons svåra tid efter dödsfallet 

 

Vet inte om han fortsätter 

Nästa sommar fyller han 67 – en speciell ålder för anställda på SVT, eftersom kanalen inte tillåter medarbetare äldre än så att jobba kvar på fasta kontrakt.

Janne Josefsson säger att han inte vet vad han kommer göra då.

– Man kan ju inte vara anställd längre då, utan då får man jobba som frilansare. Men det går väl bra också, om jag orkar och vill och känner för det, så kommer jag väl göra det. Men annars går jag över till något annat. Jag orkar inte se längre fram än det här projektet, så jag vet inte alls vad jag gör då, säger han.