Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Janebrinks relation med Agneta före ”Bingolotto”

Casper Janebrinks oro över pengarna
Casper Janebrink är redo för sommarsändningar med ”Bingolotto”.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Som kompanjon har han erfarna programledaren Agneta Sjödin.
Foto: Bingolotto
Duon ersätter Lotta Engberg och Stefan Odelberg.
Foto: Johan Carlén. / Folkspel.

Bingolotto-spel i campingmiljö mitt i sommaren. 

Det blir verklighet när ”Bingolottos sommarkväll” med Casper Janebrink och Agneta Sjödin nu drar i gång.

Och delvis kommer duon, som aldrig tidigare har jobbat ihop sätta sin egen prägel på programmet.

– Det är klart det blir lite annorlunda, säger Arvingarnas frontman.

Som en del av 30-årsfirandet har ”Bingolotto” i år beslutat sig för att sända sju program i juli och augusti.

Men även om grundkonceptet är sig likt är det samtidigt mycket som ändras. Programmen direktsänds från Askims camping utanför Göteborg där studion görs i ordning under ett stort partytält.

Dessutom kliver ordinarie programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg åt sidan för vikarierna Casper Janebrink och Agneta Sjödin.

– Än så länge känns samarbetet som vi har påbörjat jättebra. Det är en jättefin känsla mellan mig och Agneta och vi hoppas kunna förmedla den på ett bra sätt i tv, säger Janebrink inför söndagens premiär.

Träffats i andra tv-sammanhang

Artisten har vid flera tidigare tillfällen hoppat in som programledare i programmet, men det är första gången han kan kalla den erfarna programledaren Agneta Sjödin för kollega.

– Den enda gången jag har stött på Agneta har ju varit på ”Fångarna på fortet” när jag har varit medverkande där. Sen har man väl träffat på henne på ”Agnetas nyårskarameller” och lite andra tv-sammanhang. Genom åren har man ju stött på varandra några gånger.

Men ni känner inte varandra sedan tidigare?

– Nej inte på det viset. Vi känner till varandra, men vi känner inte varandra.

Mycket är sig likt, men vissa saker är också annorlunda med ”Binglottos sommarkväll”, menar Casper Janebrink.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Mikael ”Soldoktorn” Sandström kommer också att synas i flera av programmen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Janebrink: ”Blir lite annorlunda”

Enligt Lotta Engberg är det onödigt att jämgöra sommarsändningarna med vanliga ”Bingolotto”, men Casper Janebrink menar samtidigt att mycket kommer gå att känna igen.

– Man kommer känna igen sig. Man kommer känna sig trygg om man vill spela bingo. Det kommer inte bli några jättestora förändringar men det blir i en sommarmiljö nära vatten, nära havet. 

– Jag och Agneta ska väl försöka få så mycket somrig känsla in i programmet som möjligt. Det är klart det blir lite annorlunda i och med att man plockar in två helt nya programledare också. Då blir det ju lite på vårat sätt så klart, fortsätter han.

Det finns ingen oro för dåligt väder? 

– Det som kan ställa till det är möjligtvis om det skulle bli lite mer stormaktigt, att det blåser upp rejält. Det är ju ett stort partytält med ljusgenomsläpp både genom tak och väggar så att man ska få en skön utomhuskänsla. Helst vill vi ju kunna öppna upp så att vi kör helt öppet så klart. Men vid en kraftig storm eller någonting får vi nog stänga in oss så gott det går.

”Soldoktorns” uppdrag i sändningarna

I premiären gästar Meja som artist. Kikki Danielsson, Jill Johnson, Clara Clingenström och Timo Räisänen är andra som kommer uppträda på Askims camping. 

Flera av programmen gästas också Lotta Engbergs sambo Mikael ”Soldoktorn” Sandström som ska ge sin läkarroll en lite mer somrig touch, förklarar Casper Janebrink.

– Vad kan hända på semestern? Vad händer om man bryter benet? Eller bli stucken av en geting? Eller bränd av en brännmanet? Lite sådana tips och tricks.

Agneta Sjödin: ”En väldigt lång resa för att hitta hem”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.