Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Janebrink om pappalivet – ”barnstol i Porschen”

Flickvännens stöd till Janebrink i kulisserna
Arvingarna firar att det har gått 30 år sedan de slog igenom med megahiten ”Eloise” i Melodifestivalen 1993 – en låt som de vann hela tävlingen med.
Foto: Karin Tornblom
Casper Janebrink och flickvännen Therese Andersson.
Foto: Rickard Werecki / TT NYHETSBYRÅN Werecki Promotion Company
Janebrink och sin eldrivna Porsche Taycan, med 476 hästkrafter och en topphastighet på 220 km/h.
Foto: Instagram.
”Just nu är man i en liten eufori-bubbla”, säger han.
Foto: TOMMY HOLL / IBL
Kim Carlsson, Tommy Carlsson, Lars ”Lasseman” Larsson och Casper Janebrink.
Foto: Hannes Lännerholm

I mars slår Hamburger Börs upp portarna för Arvingarnas nya krogshow. 

Parallellt med showen har Casper Janebrink, 53, fullt upp med livet som småbarnspappa – och att få in barnstolen och barnvagnen i Porschen.

– Just nu är man i en liten eufori-bubbla, säger han.

Det är bara en månad kvar tills Arvingarnas krogshow ”I Love Arvingarna” drar i gång på anrika nöjesetablissemanget Hamburger Börs i Stockholm.

Dansbandet firar att det gått 30 år sedan de slog igenom med megahiten ”Eloise” i Melodifestivalen 1993 – en låt som de vann hela tävlingen med. 

Med bara en månad kvar till premiär är förberedelserna i full gång inför showen, som tar avstamp ur ”fansens perspektiv”. När Expressen Nöje träffar Arvingarna på Hamburger Börs reflekterar bandet tillbaka på tiden sedan de medverkade i ”Mello”. 

– Vad många grejer vi har gjort sedan vi släppte ”Elosie”, konstaterar frontmannen Casper Janebrink.

– För trettio år sedan höll vi på att repa som mest inför Mello med ”Eloise”. Jag minns att morsan åkte upp för att gå på Hamburger Börs, och nu sitter vi här själva. Det trodde man inte, säger han. 

Barnstol i Porschen

Samtidigt som bandet är uppe i Stockholm har Casper Janebrink en nyfödd son på fyra månader hemma i Göteborg. Han beskriver kontrasterna mellan att stå på scen och att vara hemma med Hugo och flickvännen Therese Andersson, 34. 

– Just nu är man i en liten eufori-bubbla och är väldigt mycket hemma så klart. Man tar vara på den tiden man får med den lilla killen. Man får passa på för de växer så fort. Jag njuter.

– Det blir lättare för Therese att ha honom de dagarna jag är borta. Det har löst sig tidigare, jag har haft barn tidigare. Så det brukar inte vara några konstigheter.  

Han säger även att det blir många promenader med Hugo i barnvagnen tillsammans med parets hund.

Du köpte en Porsche förut. Hur funkar det nu? 

– Det funkar hur bra som helst. Jag har barnstolen där bak i Isofix-fästen. Den är ju lite mindre och man får inte plats med lika många gipsskivor om man ska bygga om, säger han.

– Vi har ju alla var sin Porsche i bandet.

När det är lite större grejer som ska transporteras väljer han antingen sin kombibil eller går till Lars ”Lasseman” Larsson för hjälp. 

– Han får alltid låna min lastbil då, säger ”Lasseman”. 

”I Love Arvingarna” har premiär den 9 mars på Hamburger Börs i Stockholm.

Associationer med Arvingarna

Under intervjun med Arvingarna nämndes en låttitel eller något annat som medlemmarna förknippats med. De ombads då svara spontant och beskriva det första som de kom att tänka på. Så här svarade bandmedlemmarna:


Kim Carlsson

”Melodifestivalen”

– Det är så starka minnen från att vi tävlade på Irland. Det var så speciellt där och det var lite annorlunda med tidningarna på den tiden. Expressen och Aftonbladet de tog med oss på olika äventyr och skulle göra sina scoop. Det hände väldigt mycket.


Lars ”Lasseman” Larsson: 

”Tidningsrubriker”

– Både positivt och negativt. Det är bra med tidningsrubriker om det är bra grejer. Men sen är det väldigt ofta nu man kan känna att det är lite så där till. Det är tvådelat.


Tommy Carlsson: 

Eloise”

– Det är därför vi sitter här i dag. Handen på hjärtat. Vi hade inte varit här utan Elosie. Vi tröttnar inte på den, den får sånt gensvar när man sjunger den. Man tröttnar inte på den. Det är fantastiskt egentligen. 


Casper Janebrink: 

Kärlek

– Kärlek kan man ha till mycket. Man kan ha kärlek till musiken. Det har vi haft i över 30 år. Men kärleken just nu får jag hemma från min lille son Hugo och min flickvän Therese.

Casper Janebrink om sin ”hemliga dröm”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.