Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jan Emanuel visar upp nya bekantskapen: 1.Cuz

1.Cuz i passagerarsätet.
Foto: Instagram.
Jan Emanuel Johansson bakom ratten.
Foto: Instagram.

Entreprenören och socialdemokraten Jan Emanuel Johansson och rapparen 1.Cuz har dykt upp tillsammans på de både profilernas Instagramkonton.

– Vi är polare, säger Jan Emanuel Johansson.

Jan-Emanuel Johansson, 48, kallar sig fortfarande socialdemokrat, men har på senare tid bland annat dragit i gång ett bilprogram med Moderaternas profil Hanif Bali på nyhetssajten Bulletin, något som hittills inte blivit publicerat, och turnerat med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Jan Emanuel Johanssons senaste offentliga bekantskap? En av Sveriges mest spelade artister, 1.Cuz, som varit del av den svenska gangsterrapvågen.

På torsdagen publicerade de en video på Instagram stories där 1.Cuz ser ut att sitta i en av entreprenörens många lyxbilar.

– Det hände en grej va, säger 1.Cuz i videon varpå Jan Emanuel Johansson svarar:

– Ja, här händer det grejer. Och fort ska det gå.

Producerar musik med Ed Sheeran

1.Cuz har miljontals spelningar på Spotify och har gjort sig lätt att känna igen genom den karakteristiska vita balaklavan han alltid bär i offentliga sammanhang.

Nyligen stod det också klart att han mixat en av världsartisten Ed Sheerans låtar på Spotify: ”2step”.

– Det är inte varje dag en av världens största artister säger ”kom och gör musik”, sa han i en intervju med TT då.

I en intervju med Expressen från 2019 har han också berättat om sin tid på anstalt, efter att han dömts till två års fängelse.

– Jag hamnade på anstalt och var borta ett tag, det var nog bland det bästa som kunde ha hänt mig för jag fick verkligen bryta de tankemönster som jag hade. Jag fick lära känna mig själv bättre. Jag har känt en typ av stress som inte många människor har känt, jag har varit i en sådan situation som de flesta människor inte har varit i. De här sakerna stoppar jag i min erfarenhetsryggsäck och så bygger jag mitt liv efter det.

Jan Emanuel: ”Inget projekt på gång”

Även om 1.Cuz säger sig ha lämnat det kriminella livet är hans låtar fortfarande fulla av referenser till vapen och narkotika.

– Det finns vissa sidor i Sverige som är fucked up. Jag är en produkt av min miljö bara och min musik också, har han sagt i SVT:s ”Veckans brott”

När Expressen når Johansson bekräftar han duons vänskap.

– På samma sätt som jag umgås med andra vänner umgås jag med honom, säger Jan Emanuel Johansson.

Men att duon ska ha något på gång tillsammans, det dementerar han.

– Vi är bara vänner. Vi har inget projekt på gång eller så, utan vi är bara polare som snackar, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.