Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jan Emanuel bjuder sonen på en ny bil

"Vilseledande att heta Johansson när min pappa heter Affe", skojar Jan Emanuel.
Jan Emanuel.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Jan Emanuel och hans son Matteus Ireblad har köpt bil. 

Det blev en Mercedes-Benz – igen. 

En terrängbil i kategorin ”superlyxig” – prislappen börjar på nätta 1,7 miljoner kronor. 

Den ekonomiska krisen syns i flera branscher – så även hos bilföretagen.

Inte sedan 2009 har så få nya bilar sålts.

Tur att de finns de som älskar bilar och vars behov kan uppfattas som omättbart.

https://www.instagram.com/p/Cp0GsqLIiCQ/?hl=sv

Priset på den lyxiga terrängbilen går från 1,775 miljoner kronor och uppåt. Bilen är framtagen på tävlingsbanor – har en acceleration upp till 100 kilometer i timmen på 4,5 sekunder – och är byggd för körning i bergstrakter. Den beskrivs som ett ”kultobjekt med ett extravagant yttre”.

Köpte likadan till sig själv för fyra månader sen

Interiören är en elegant läderklädsel med rombmönster och, beroende på utrustning, toppmoderna material som kolfiber eller mikrofiber DINAMICA.

Jan Emanuel själv kommenterar köpet på sin Instagram: ”Kortsiktig glädje är att köpa det du vill. Långsiktig glädje är att se till att du kan fortsätta köpa det du vill”. 

”Ännu en Mercedez-Benz G-klass i familjen”, skriver bilfirman. 

Lyxköpet kommer bara fyra månader efter att Jan Emanuel själv skaffade sig en likadan bil, och ett par månader efter att sonen fyllt 20 år. Och det är inte första Mercan som Matteus får av sin far. 2021 köpte Jan Emanuel en bil som för det otränade ögat är påfallande lika, fast svart i stället för ljusblå. 

Eller ”sosseblå” som Emanuel kallar den himmelsblå färgen sonens nya bil är i. När han köpte den egna dyrgripen skrev Emanuel på Instagram: ”Den som inte tror man kan köpa sig lycka med en G-wagon är antingen full eller körkortslös”.  

Jan Emanuel: ”Man vill inte behöva öppna luckorna”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.