Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jan Björklunds kamp mot plågsamma knäsmärtan

Jan Björklund om skadan under "Let's dance": "Det är illa"
Foto: Annika Berglund / TV4
Foto: OLLE SPORRONG

Under förra veckans träning skadade Jan Björklund sitt knä, och fick läkarhjälp före fredagsfinalen i ”Let's dance”.

Den tidigare partiledaren kämpar fortfarande med smärtorna, och tvingas gå till en kiropraktor – men vägrar samtidigt ge upp hoppet om en pallplats.

– Jag har tagit ett par smärtstillande tabletter och lindar knät stup i ett. Så det är illa, men vad ska man göra, säger Jan Björklund.

Det var inför förra veckans fredagsfinal som Jan Björklunds dansare Cissi Ehrling Danermark berättade att Liberalernas tidigare partiledare skadat knät under träningen. Han fick då sjukhusvård och hjälp både innan och under den direktsända fredagsfinalen, och lyckades ta sig vidare till kvartsfinal.

Men med bara fyra par kvar i tävlingen är konkurrensen hårdare än någonsin, och Björklunds knä känns inte ett dugg bättre. Men politikern vill inte låta det stoppa honom.

– Det är oförändrat. Knät gör ont, men det är bara att bita ihop. Jag har tagit ett par smärtstillande tabletter och lindar knät stup i ett. Så det är illa, men vad ska man göra? Det är sändning på fredag så det är inget att göra, det är bara att köra.

Björklunds plan – för att maxa

Har du behövt gå till läkare någon mer gång efter i fredags?

– Kiropraktor har jag hjälp av, säger Jan Björklund.

För att ha så bra chanser som möjligt i tv-sändningen satsar Björklund på att ta det lite lugnare under träningen, för att sedan maxa under själva framträdandet.

– Det är lite nervöst, men man får bita ihop. När det gäller så gäller det. Jag får hålla igen lite på träningen och sedan köra hårt när det är match, berättar han.

Björklund: ”Roligt och pinsamt”

Hemma stöttas han av hustrun och deras två tonårssöner – som samtidigt tycker det är pinsamt att ha pappa dansandes i tv.

– Tonårsgrabbarna tycker att det är en blandning av roligt och pinsamt. Jag och Cissi hade väl någon het dans för några veckor sedan och då när jag kommer hem frågar den yngsta grabben: ”Undrar vad mamma tycker om det där”, säger Jan Björklund, och fortsätter:

– Men hon tyckte att det var bra, men grabben tänkte så i varje fall och det var lite kul.

Tårar och glädje när programledaren minns tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.