Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ministerns kritik mot TV4:s chefer

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: RUEDI HOFMANN BUENA / TV4
Foto: ROBBAN ANDERSSON

Jämställdhetsminister Åsa Regnér kritiserar TV4:s chefer för hur de har hanterat anklagelserna mot Martin Timell.

Timell har nu tagits ur tjänst på TV4 sedan torsdagen, men Regnér menar att kanalen borde ha reagerat tidigare, då de hade vetskap om händelserna.

– När en händelse sker och man får kunskap som arbetsgivare ska man ta tag i det då, säger Åsa Regnér till TV4-nyheterna.

Martin Timell har tagits ur tjänst från TV4, efter att bland annat Expressen rapporterat om att programledaren ska ha tafsat på en kvinnlig kollega och utsatt en assistent för en extremt kränkande situation under en personalfest.

- Jag vill verkligen också understryka att det här är oerhört viktiga frågor för TV4. Alla människors lika värde, jämlikhet och jämställdhet är centrala delar i våra värderingar, och vi tar starkt avstånd från all form av diskriminering och trakasserier, säger Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande under torsdagen.

Samtidigt har Expressen skrivit om att TV4:s chefer visste om anklagelserna mot Martin Timell, och länge valde att inte göra någonting åt det.

 

LÄS MER: Timells utbrott på den interna filmen

 

Jämställdhetsministern kritiserar TV4

 

LÄS MER: Timell kränkte kvinnlig assistent i badtunna – nu tas han ur tjänst

 

Nu riktar jämställdhetsministern Åsa Regnér stark kritik mot TV4:s ledning, och menar att de ska följa samma lagar som alla andra företag,

– Jag tycker det är dåligt ledarskap, dåligt chefsskap. De lagar vi har gäller för alla arbetsplatser, även mediaföretag, säger Åsa Regnér i TV4:s nyhetssändning.

LÄS MER: Martin Timell bryter tystnaden – och erkänner 

Åsa Regnér poängterar också att det är viktigt att ta tag i så pass allvarliga problem så fort man får reda på dem - något som TV4 inte har gjort.

– När en händelse sker och man får kunskap som arbetsgivare ska man ta tag i det då. Saker försvinner inte för att tiden går, utan blir faktiskt värre, säger jämställdhetsministern i nyhetssändningen.

LÄS MER: Ville byta ut Timell – men TV4 vägrade

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.