Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jamie Spears advokat: ”Han räddade hennes liv”

Pappa Jamie Spears.
Foto: STELLA PICTURES PACIFIC COAST NEWS
Britney Spears 2018.
Foto: SIPA USA / STHANLEE MIRADOR/SIPA USA SIPA USA

För första gången har Jamie Spears kommenterat anklagelserna som riktas mot honom i dokumentären ”Framing Britney Spears”. 

I en intervju med ABC hävdar pappans advokat att Spears har räddat både dotterns liv och ekonomi. 

– Jag förstår att alla historier behöver en skurk, men folk har fel angående detta, säger hon. 

I dokumentären ”Framing Britney Spears” skildras superstjärnan Britney Spears liv - både framsidor och baksidor. Stora delar av handlar om hur hennes tillgångar sedan 2007 kontrolleras av hennes pappa Jamie Spears som också är hennes förmyndare. 

Frågan om pappans förmyndarskap och artistens psykiska hälsa blev återigen ett ämne för diskussion under sommarmånaderna 2020. Britney Spears var då i rättsliga förhandlingar angående pappans kontroll. Världsstjärnan krävde att en utomstående part skulle kontrollera hennes ekonomi – en rättegång som hon senare förlorade.

Jamie Spears har hittills inte kommenterat anklagelserna som riktats mot honom i medierna eller i dokumentären. Men i en tv-intervju med ABC träder nu pappans advokat Vivian Thoreen fram och bemöter en del av spekulationerna. 

– Den här historien handlar om en hängiven och lojal pappa. Han räddade sin dotter från en livshotande situation, där människor skadade och utnyttjade henne, säger hon.

Advokaten: Rädda hennes ekonomi

Advokaten hävdar, till skillnad från dokumentären, att Jamie Spears räddade världsstjärnan från konkurs. I dokument som har presenterats för domstolen ska Britney Spears bara varit god för 2,8 miljoner dollar, 23 miljoner kronor, när han tog över hennes ekonomi. 

– Britneys tillgångar hanterades uppenbarligen felaktigt och hon utnyttjades ekonomiskt av några av dem runtomkring henne, menar advokaten som säger att artistens tillgångar nu mäter över en halv miljard kronor. 

Under pappans förmyndarskap har Britney Spears släppt fyra skivor och turnerat världen över flera gånger. Hon har dessutom haft sin egen show i Las Vegas. För två år sedan sa stjärnan dock att hon inte kommer genomföra några konserter så länge pappan kontrollerar hennes liv. 

Men enligt Vivian Thoreen ska artisten aldrig själv ha bett pappan att kliva åt sidan, trots att Britneys advokat Samuel D Ingham hävdat detta under rättegången. 

– Han har samarbetat med henne om att få vårdnaden om hennes två barn. Han har hjälpt henne att komma tillbaka från en ekonomisk katastrof, och skapa en trygg miljö där hon kan få leva det liv hon vill leva, borta från medierna som orsakat henne så mycket smärta

Umgåtts under pandemin

I intervjun berättar Thoreen att Britney umgicks med pappan under flera veckor förra året. 

– Tidigt under pandemin, var de tillsammans i två veckor med andra familjemedlemmar, i Louisiana, och de hade mycket tid ihop. 

– Under den tiden, Britney, uttryckte aldrig de orden till sin pappa. Hon bad honom aldrig att kliva åt sidan. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.