Tv-kocken Jamie Oliver uppmanar kvinnor att amma sina bebisar istället för att ge ersättning. Foto: Roger VikströmTv-kocken Jamie Oliver uppmanar kvinnor att amma sina bebisar istället för att ge ersättning. Foto: Roger Vikström
Tv-kocken Jamie Oliver uppmanar kvinnor att amma sina bebisar istället för att ge ersättning. Foto: Roger Vikström
Oliver kritiseras nu hårt av kvinnor som tycker att han ska sluta mansförklara för kvinnor vad de ska göra och inte göra. Foto: Amer Ghazzal/Rex/Shutterstock / AMER GHAZZAL/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESOliver kritiseras nu hårt av kvinnor som tycker att han ska sluta mansförklara för kvinnor vad de ska göra och inte göra. Foto: Amer Ghazzal/Rex/Shutterstock / AMER GHAZZAL/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Oliver kritiseras nu hårt av kvinnor som tycker att han ska sluta mansförklara för kvinnor vad de ska göra och inte göra. Foto: Amer Ghazzal/Rex/Shutterstock / AMER GHAZZAL/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Jamie Oliver manar till att fler ska amma

Publicerad

Jamie Oliver uppmanar kvinnor att amma, i stället för att ge barnen ersättning.

Nu möter tv-kockens uttalanden skarp kritik på nätet, rapporterar tidningen OK.

"Jamie Oliver måste sluta mansförklara för kvinnor och återgå till köket", skriver en användare på Twitter enligt tidningen.

Det är tv-kockens uttalanden om amning som orsakat kritikstormen.

Jamie Oliver gick nyligen ut i radio för att uppmana kvinnor att amma sina barn, i stället för att ge dem ersättning.

I en intervju med LBC Radio sa tv-kocken:

– Det kanske mest irriterade för mig just nu, och jag försöker desperat leta efter information om det, är amning, säger han i intervjun, som tidningen OK återger.

 

LÄS MER: Jamie Oliver ska bli pappa igen

 

Jamie Oliver uppmanar kvinnor att amma

I intervjun räknar Jamie Oliver upp fördelarna med amning.

– Det är enkelt, det är mer praktiskt, det är mer näringsrikt, det är bättre och det är gratis, säger han och fortsätter:

– Vi har den värsta amningen i världen. Om du ammar i mer än sex månader, är det femtio procent lägre sannolikhet att du får bröstcancer. När hör du om det? Aldrig.

Jamie Olivers uttalanden möter skarp kritik, skriver tidningen OK.

 

LÄS MER: Jamie Oliver i storbråk med Gordon Ramsay

 

Jamie Oliver får skarp kritik efter uttalanden om amning

På Twitter skriver flera upprörda användare.

"Jamie Oliver måste sluta mansförklara för kvinnor och återgå till köket", skriver en användare enligt tidningen.

"Jag kunde inte skapa mjölk fysiskt. Dra år helvete Jamie Oliver", skriver en annan.

Jamie Oliver och frun Jools väntar sitt femte barn, avslöjade Oliver nyligen.

– Det här var inte planerat. Jag kan inte förstå att jag säger det, men hela min familj sa tillsammans bara "verkligen?!". Men vi är alla glada som barn, det är så roligt, sa Jamie Oliver till Mirror häromdagen.

 

– Det här var inte planerat. Jag kan inte förstå att jag säger det, men hela min familj sa tillsammans bara "verkligen?!". Men vi är alla glada som barn, det är så roligt, säger Jamie Oliver till tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag