Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jakobs uppträder på cannabiskonferens

Ur arkivet: Artistens utspel på presskonferensen.
Cornelia Jakobs kom på en fjärde plats i Eurovision song contest.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu ska hon uppträda på en cannabiskonferens.
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Cornelia Jakobs.
Foto: PETER GRANNBY / STELLA PICTURES/PETER GRANNBY PETER GRANNBY

På fredag hålls Stockholm Medical Cannabis Conference i Stockholm.

Då kommer Eurovision-fyran Cornelia Jakobs att uppträda – två gånger om.

På fredag är det dags för Stockholm Medical Cannabis Conference på Norra bantorget i Stockholm. Konferensen annordnas av Aureum Life och den nystartade sajten Cannabis i fokus, som drivs av cannabisaktivisten Otto Larsson.

”Konferensens syfte är att upplysa, informera och utbilda den svenska vården i Medicinsk Cannabis”, heter det på hemsidan.

Under konferensen, som pågår från tidig morgon på fredagen till lördag morgon, kommer Sveriges bidrag i Eurovision ”Hold me closer” att framföras vid två tillfällen av Cornelia Jakobs.

Angelica Örnell är vd och verksamhetschef på smärtmottagningen Aureum Healthcare i Stockholm. I ett pressmeddelande förklarar hon syftet med konferensen:

”Att Medicinsk Cannabis nu är här i Sverige för att stanna som en god smärtlindrande kandidatsubstans och som därmed kan, i många förekommande fall ersätta den stora och mycket vårdslösa användning av opioider inom svenska vården, ja det är ju självklart. Det här måste vi prata mycket mer om.”

Medverkar gör bland andra Christian Engström, före detta Europaparlamentariker för Piratpartiet, som arbetat för en avkriminalisering av alla former av droger.

Konferensen avrundas med att vinnaren i Cannabis i fokus tävling om en tredagars resa till Amsterdam, där ett besök på en av världens mest kända coffee shop The bulldog är inkluderat, utses.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.