Jainey är nu med i "Sofias änglar" för att få hjälp med lägenheten. Foto: Kanal 5Jainey är nu med i "Sofias änglar" för att få hjälp med lägenheten. Foto: Kanal 5
Jainey är nu med i "Sofias änglar" för att få hjälp med lägenheten.  Foto: Kanal 5
Jainey, 18, och sin Mamma Karin gjorde allt tillsammans. Men Karin drabbades av en mycket aggressiv cancer och gick bort. Foto: PrivatJainey, 18, och sin Mamma Karin gjorde allt tillsammans. Men Karin drabbades av en mycket aggressiv cancer och gick bort. Foto: Privat
Jainey, 18, och sin Mamma Karin gjorde allt tillsammans. Men Karin drabbades av en mycket aggressiv cancer och gick bort.  Foto: Privat
Jaineys mamma Karin drabbades av en mycket aggressiv cancer. Foto: PrivatJaineys mamma Karin drabbades av en mycket aggressiv cancer. Foto: Privat
Jaineys mamma Karin drabbades av en mycket aggressiv cancer.  Foto: Privat

Jainey, 18, förlorade sin mamma i cancer

Publicerad

Jainey, 18, förlorade sin mamma Karin i en mycket aggressiv cancer.

Karin var den enda släkten Jainey hade i Sverige och de gjorde allt tillsammans – nu måste hon ta hand om lägenheten helt själv.

Därför är hon med i "Sofias änglar".

– När jag hörde ordet cancer slog det till och jag började gråta, säger Jainey i programmet.

18-åriga Jainey bodde tillsammans med sin mamma Karin i Rågsved, strax utanför Stockholm.

De gjorde allting tillsammans och var mycket nära varandra.

– Jag och min mamma var ensamma hela tiden. Det var hon och jag mot världen. Vi gjorde allt tillsammans och hon betydde allt för mig. Hon var mamma, pappa och hela köret, säger Jainey i programmet.

Men helt plötsligt kom beskedet att Karin hade drabbats av en mycket aggressiv cancer och på väldigt kort tid insjuknade hon och fick läggas in på sjukhus.

Några månader senare dog hon.

"Jag trodde att hon skulle klara sig"

I "Sofias änglar" minns dottern Jainey tillbaka på när hon var tvungen att säga hejdå till sin mamma.

– Jag trodde att hon skulle klara sig, men det gjorde hon inte. Jag sa att jag älskade henne och pussade henne på pannan. Hon var väldigt förvirrad, men jag förstod att hon kunde höra mig och sa det tillbaka.

 

 

LÄS MER: "Sofias änglar" hjälper paret efter tragedin

 

 

Hon berättar vidare att hennes mamma var orolig för vad som skulle hända med Jainey om hon blev ensam.

– När jag frågade om hon var rädd för att dö så sa hon ja. Hon berättade att hon inte ville förlora mig, säger Jainey.

Mamma Karin var enda släkten som Jainey hade i Sverige och efter hennes bortgång lämnades dottern ensam i lägenheten i Rågsved.

Trots att hon bara går i skolan och har knapert med pengar måste hon betala alla räkningar och ta det ansvaret som krävs för en vuxen.

Till sin hjälp har hon sin pojkvän Oliver och hans familj, som var de som kontaktade Sofia Wistam och "Sofias änglar".

Tillsammans försöker de hjälpa Jainey till att få en nystart i livet och gör i ordning lägenheten samtidigt som de visar hur man gör för att sköta ett hem.

Jaineys mamma Karin var konstnär och vid ett tillfälle i programmet berättar Jainey att hon vill göra någonting åt sin mammas urna, som hon tycker är för tråkig.

Programledaren Johnnie börjar gråta

– Jag ville ha någonting vackert och fint. Sen hittade jag inga fina för de var bara vita och svarta och det var så tråkigt. Så jag tänker att jag kanske ska måla den, för det är nog något som hon hade velat, säger hon i programmet.

 

LÄS MER: Familjen kunde inte gå in i rummet efter tragedin

 

Då brister det för snickaren och programledaren Johnnie Krigström som börjar gråta.

– Jag blir alldeles tagen. Jag vet inte om det är för att man har barn i samma ålder kanske. Men det var väldigt jobbigt att höra hennes berättelse.

Efter programmet berättar Jainey för Expressen att hon är glad över sin medverkan.

– Jag är jättenöjd över hur det ser ut och att jag var med. Jag är en öppen person, men det var lite läskigt att öppna upp sig för så många människor.

"Sofias änglar" sänds på måndag klockan 20:00 i Kanal 5.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag