Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag vill ha ett hus på landet"

TROLLHÄTTAN. Suzanne Reuter, 53, spelar just nu in nya storfilmen "7 miljonärer".
Men hon ser ett liv efter skådespelarkarriären. Kanske som teaterproducent.
- Och jag vill ha ett hus på landet, skaffa hundar, en trädgård, odla pioner och sånt. Jag kommer ta hand om alla barnbarn som finns i min närhet.

FAKTA

Filmen 7 miljonärer har premiär nästa år
Regissör: Michael Hjort.
Suzanne Reuter om handlingen: En actionkomedi.
Det hela handlar om ett arv.
Människor träffas och ska lura av varandra pengar.
En ande styr allting.
Personerna gifter sig för att de tror att de ska vinna pengar på det.
Det flyger bilar ut genom fönster och folk slängs in i väggen.
Medverkande: Suzanne Reuter, Loa Falkman, Peter Andersson, Reine Brynolfsson, Sanna Bråding och Fares Fares.
Inspelningsplats: Bohuslän.
Premiär: 2006.

Suzanne Reuter, 53, är en av Sveriges mest uppskattade skådspelerskor. Just nu spelar hon in långfilmen 7 miljonärer i Trollhättan. - Det låter fånigt när jag säger det, men jag blir jätteinspirerad av att jobba med unga. Vad de har för idéer när de kommer ut i den här världen. - Jag har börjat förstå att det finns något som jag kanske kan ge dem, eller förmedla. Det är stort, tycker jag. Suzanne är en person som väcker respekt, men hon menar att skådespelare också kan missbruka sitt kändisskap. - Därför är det väldigt bra med personer som talar om för dig hur du uppfattas.

Vill inte vara förebild

Många skulle placera dig under rubriken förebild. - Jag ser inte mig själv som en förebild. Du kan vara respekterad skådespelare och du kan vara känd. Du kan aldrig veta om du är respekterad eller om det är för att du är känd. Det beror på vilken miljö och vilket rum du stiger in i. Men det är inte så mycket att bry sig om. Jag tror aldrig att någon ska vara ond. Hur känner du inför kritik och recensioner? - Jag tycker inte att det är så farligt. Ibland kan jag tycka att de har alldeles rätt. - En artist höjs och höjs. Till slut, när det har varit så tillräckligt länge och personen har ställt upp på det, öst ut sitt liv och visat upp sig, då kan det vara dags för journalisterna att såga den människan. Det gäller att hålla sig undan. Gör man det så kan man klara sig kanske.

Försöker vara roliga

Märker du att ditt arbete påverkar hur folk är mot dig? - Jag känner aldrig att jag måste vara rolig, däremot finns det människor runt mig som tror att de måste vara roliga med mig. Kan du se på ditt och andras beteende att ni är skådisar? - Ja, sånt där kan man ju ha väldigt roligt åt. Att man kan vara särskilt viftig eller skrikig. Att bara ta allt syre i rummet. Man vill vara där i fokus. Ibland står man där i centrum, fast man inte har något där att göra. Jag är ju inte ett dugg intressantare än någon annan. När man inser det, då är det ju väldigt skamset alltså, haha. Kan du komma på dig själv? - Ja, det kan man. Nu tar jag plats, varför gör jag det? Vad är det jag håller på med? Det är många av de kvinnliga skådespelarna i min ålder som är ganska yviga, skrikiga och färgglada. De ska synas och höras. Vi ska minsann inte gå någon förbi. Suzanne har tre vuxna barn. När åldern är rätt och ekonomin stadig tänker hon trappa ner.

Vill annat än stå på scen

- Jag vill ha ett hus på landet, skaffa hundar, en trädgård, odla pioner och sånt. Umgås med mina syskon, deras barn och mina barn. Förhoppningsvis barnbarn, jag kommer ta hand om alla barnbarn som finns i min närhet. Tankar finns också på att göra andra saker inom teatervärlden än att just stå på scenen. - Jag har ju själv varit med och producerat Vem är rädd för Virginia Woolf tillsammans med Krister Henriksson. En sån sak skulle jag ju vilja göra igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.