"Jag var naiv"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Hyllar Monica Zetterlund i kväll - Eva Dahlgren sjunger "Sakta vi går genom stan" i Allsången.
Foto: MARTINA MARTINA

Eva Dahlgren, 45, gör comeback som soloartist.

Nu talar hon ut om den svåra vägen tillbaka efter dunderfiaskot med gruppen "Buddaboys".

- Jag var naiv, säger den Allsångsaktuella artisten.

När Eva Dahlgren i höst släpper nya soloskivan "Snö" och beger sig på turné har det hunnit gå sex år sedan senaste albumet "Lailai". 2003 släppte visserligen Buddaboys  Evas popprojekt tillsammans med systrarna Mija och Greta Folkesson  plattan "Lost peoples area". Men det var en parentes som ingen  allra minst hennes fans  vill bli påmind om.

"Rader om bajskorvar"

 Skivan blev nämligen ett praktfiasko både publik- och kritikermässigt. Expressens Anders Nunstedt skrev trion lyckas inte klämma ur sig mycket mer än vilsen gitarrpop och skojfriska textrader om bajskorvar, och belönade den med en geting. - Ja, det mottagande vi fick var inte så himla roligt, kan man lugnt säga. Så här i efterhand kan jag se att jag var naiv. Det är svårt att vara frontfigur och "backa in" i en grupp. Jag tror att många sökte efter Eva Dahlgren i det vi gjorde, säger hon. Projektet med Buddaboys  och reaktionerna det skapade  gjorde också att den nya skivan lät vänta på sig. - Ja, Buddaboys tog så mycket tid. Men det brukar alltid vara långt mellan mina olika grejer. Jag gillar inte att hasta fram saker.

Enkel skiva

 På "Snö", som kommer i mitten av oktober, har Eva jobbat med en producent för första gången på 15 år. - Ja, det var skönt att vara tillbaka i en producents trygga famn igen (skratt). Vi har försökt att hålla skivan ganska enkel, och försökt hitta låtarnas själ i en liten sättning. I kväll spelar Eva Dahlgren den kommande singeln "När jag längtar"  och avslöjar att hon kommer att hylla Monica Zetterlund när det är dags att sjunga allsång. - Jag har valt "Sakta vi går genom stan". Jag tror att det är många människor som vill sjunga den med all värme en röst kan frambringa.

Eva om...

att Maria Möller drev med hennes image som svår i förra Allsången:

 - Jag såg det, det var jättekul. Men riktigt så trött är jag inte (skratt). 

sin nya bok som kommer i höst:

    - Den heter "Konsten att närma sig ett träd" och handlar om skapandeprocessen. 

att skaffa barn med frun Efva Attling:

 - Det är inte aktuellt.

FAKTA

Släpper ny soloplatta och bok i höst
Namn: Eva Dahlgren.

Ålder: 45.

Yrke: Artist, författare.

Bor: Stockholm.

Familj: Gift med Efva Attling, 53.

Aktuell: Uppträder i Allsång på Skansen i kväll.
Släpper både ny skiva och ny bok i höst.
Turnerar i november.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.