Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag trodde att vi skulle dö"

Petra Marklund skrev dagbok under veckan som gick.
Artisten Petra Nordlund har skrivit dagbok under veckan som gått.

FAKTA

Namn: Petra Marklund.
Ålder: 21 år.
Artistnamn: September.
Familj: Singel.
Bor: Hos mamma och pappa i Nacka utanför Stockholm.
Aktuell: Med skivan "In orbit" som kom i onsdags.

Torsdag 20/10
 • Upp: 9.00 Inledde dagen som alv. Eller nåt åt det hållet. Ska vara jungfrun i Vecko-Revyns astro. Såg väldigt vän ut. Det passar mig. Sen var jag nära att flytta hemifrån. Budade på en lägenhet på Söder, men den blev för dyr. 2,5 miljoner för en tvåa som egentligen var en etta... Får fortsätta villalivet med mamma och pappa ett tag till. Fast jag är bara 21 år, även om många tror att jag är 30. Beror nog på mitt väldigt, väldigt mogna sätt. Ha-ha! Eller den djupa stämman. Balett på kvällen. Dansade "Svansjön". Ska till Gotland i morgon och spela. Hoppas det kommer några och kollar...
 • Somnade: 3.00. Fredag 21/10
 • Upp: 08.30 ... vilket det gjorde. Sjukt lång dag som avslutades med en timmes vistelse i hotellhissen... Åkte till Visby på morgonen. Lunchade på öns trevligaste fik, Vinäger. Verkligen vackert här på hösten, kanske världens vackraste stad. Kvällen inleddes med "Idol". Sebastian är verkligen bäst. Man kan slappna av när man tittar på honom (vilket man inte kan göra med vissa av de andra) och det är en egenskap som är svår att lära sig. Sen är han snygg också, fast inte min stil riktigt. Jonah valde fel låt och såg lite kul ut. Innan spelningen åt jag en grym fiskgryta och risotto. Och så hade vi vinprovning. Brukar inte dricka i samband med spelningar, men den här kvällen blev det så. Fick champagne i logen och efter giget blev det en del festande. När klubben stängde gick vi upp på övervåningen och fortsatte. Jag var bartender och folk dansade på bardisken och hade lajbans. Hem vid tre. Men när vi skulle upp till rummen fastnade hissen. Så där satt vi i en timme och rullade tummarna. Men sen kom några stora brandmän och släppte ut oss. Det hela hamnade i lokaltidningen. Somnade in framför en repris av "Fame Factory".
 • Somnade: 05.00 Lördag 22/10
 • Upp: 12.00 Någon högre makt verkar vilja ha bort mig från jordelivet. I går var det hissen som strulade, i dag trodde jag att vi skulle störta med planet. Dagen började med att vi bakisåt kebab med ris på en av stans bästa kebaberia. När vi flög hem kunde planet inte landa på grund av vädret. Vi tvingades cirkulera runt i luften i väntan på att det skulle bli bättre. När vi väl gick ner för landning sa de att vi skulle spänna åt oss ordentligt eftersom det skulle bli guppigt. Jag är lite flygrädd och trodde att vi skulle dö. Men det gick bra. Applåder till piloten. Åkte direkt från flygplatsen till Örebro för en spelning. Det var lång kö till nattklubben när vi kom dit. Oftast mest tjejer på spelningarna, vilket är kul. Den här gången var det en typisk killpublik. Vi spelar i 25 minuter, men det känns som ett danspass gånger tusen. Var rejält trött i kroppen när vi åkte tillbaka till hotellet.
 • Somnade: 02.00 Söndag 23/10
 • Upp: 09.00 Direkt från Örebro till dansen för ett dubbelpass. Sen hem till mamma och pappa för att sova ut. Men eftersom jag är nattuggla blev det sent i alla fall.
 • Somnade: 02.00 Måndag 24/10
 • Upp: 13.00. Intervju och plåtning för Stockholm City. Sen dans fram till halv elva på kvällen. Det är verkligen mycket nu. Har minst tre grejer varje dag. Upp i ottan i morgon igen.
 • Somnade (sent): 03.00. Tisdag 25/10
 • Upp: 07.00 Sjöng "Satellites live" i Radio Rix. Lät lite konstigt i hörlurarna och jag tog av mig dem under framträdandet, men det gick bra ändå. Hade mer morgonröst än vanligt. Mamma tyckte att jag lät sensuell. Ska hem till Jesper i eftermiddag och bada bubbelpool och äta en tidig middag innan dansen. Det gäller att passa på att träffa KOMPISAR (=Jesper) när man har tid. I morgon släpps skivan. Det är en av de bästa dansskivorna jag nånsin hört. Jag lovar.
  Annons:
  Expressen Refunder Kalkylator

  Logga in för att följa

  Det är gratis och går snabbt!