Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Billie Eilish: ”Jag hatade att gå ut”

Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES/B4859 / AVALON AVALON
Foto: C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOC / C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Billie Eilish blev känd redan som 15-åring. 

I en intervju med LA Times reflekterar världsstjärnan kring de tidiga framgångarna. 

– Jag hatade att gå ut, säger hon.

När den 19-åriga sångerskan debuterade med ”Ocean eyes” 2016 tog det inte lång tid innan internet visste vem hon var. Det tidiga kändisskapet kom med flera baksidor, förklarar Billie Eilish för tidningen.

– Jag hatade att gå ut. Jag hatade att gå på event. Jag hatade att bli igenkänd. Jag hatade att internet hade koll på mig. Jag ville bara vara en tonåring, säger hon. 

Vidare berättar Eilish att tiden i pandemikaraktär gav henne chansen att reflektera över sig själv och ”tänka över de tidiga framgångarna”.

– Jag tänkte över hur det påverkade mig. Hur jag faktiskt kände inför det i stället för att bara fortsätta göra det. 

Reflektionerna kring resulterade i låten ”Getting older”, från senaste skivan. Låten beskriver hur kändiskapet har påverkat hennes syn på musiken, låtskrivandet och livet. 

– Saker som jag tycker om kan ibland bara förvandlas till saker som känns som en börda, och det är väldigt konstigt, säger hon.

”Det är svårt”

Billie Eilish är dock noga med att säga att hon inte tycker synd om sig själv för att hon är känd.

– Och jag tror att det är där många människor i min position kan bli förvirrade och säga: ”Åh, det är svårt, bla, bla, bla”.

– Jag håller med om att det är svårt. Folk som inte har vårt liv har ingen aning om hur tufft det är. Det är riktigt hemskt. Men man måste vara respektfull mot dem som har mycket mindre än vad du har, och vara medveten om sina privilegier och vara artig, antar jag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.