- Jag skulle kunna sluta med film och teater och bara hänge mig åt det andliga, säger Peter Stormare. Foto: Hildebrandt Jörgen
- Jag skulle kunna sluta med film och teater och bara hänge mig åt det andliga, säger Peter Stormare. Foto: Hildebrandt Jörgen

"Jag har kontakt med gud"

Publicerad
Uppdaterad
Vid sidan av filmkarriären lever Hollywoodstjärnan Peter Stormare ett djupt andligt liv.
Han säger sig vara synsk och berättar om sitt möte med Ingmar Bergman - i en fågel.
- Då såg jag: i fågelns ögon bor Ingmar Bergman, säger han i Sveriges Radio P1.
Peter Stormare berättar att han redan som liten gick till baptisternas möte hemma i Hälsingland och ville bli frälst.
- Jag har alltid känt mig utlånad från någonting som jag kallar gud. Jag bär alltid en hemlängtan till det som komma ska, säger han.
Numera får han sin andlighet genom sina dagliga morgonpromenader i bergen i Los Angeles.

"Duktigt medium"

- Jag har kontakt med gud. På filminspelningar kommer folk till mig och vill prata tro, säger Peter Stormare i programmet Samtal pågår i SR P1.
Han säger sig också ha en medial förmåga som han ärvt från sin mamma. Hon i sin tur ärvde den via sin far.
- Jag har fått talangen via min mamma som var synsk. Jag umgås med mina medium i Stockholm, New York, Los Angeles och Tokyo. Jag skulle kunna sluta med film och teater och bara hänge mig åt det andliga. Jag skulle bli ett ganska duktigt medium om jag hängav mig åt det. Det är så mycket roligare att titta på stjärnorna om man tror att det finns existenser där.

Bergman som en fågel

Peter Stormare berättar om ett tillfälle kort efter Ingmar Bergmans död när en fågel satte sig på staketet utanför hans fönster.
-Då såg jag: i den fågelns ögon bor Ingmar Bergman. Det gjorde den dagen fantastisk.
Men det finns andra tillfällen i vardagen som den mediala förmågan påverkar honom.
- Ibland säger jag till en person som jag aldrig har träffat att han måste göra si eller så. Det är som att något starkt kommer i mig, jag ser bilder, säger han och fortsätter:
- Det är som en dålig Hollywoodfilm, men jag har kunnat se saker i hela mitt liv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag