Christoffer Jenderborn, 25. Foto: TV4Christoffer Jenderborn, 25. Foto: TV4
Christoffer Jenderborn, 25. Foto: TV4
Christoffer Jenderborn, 25. Foto: TV4Christoffer Jenderborn, 25. Foto: TV4
Christoffer Jenderborn, 25. Foto: TV4
Christoffer Jenderborn, 25. Foto: TV4Christoffer Jenderborn, 25. Foto: TV4
Christoffer Jenderborn, 25. Foto: TV4
Christoffer innan viktuppgången. Foto: TV4Christoffer innan viktuppgången. Foto: TV4
Christoffer innan viktuppgången.  Foto: TV4

”Jag har åsidosatt min egen familj för mitt ätande”

Publicerad

Christoffer Jenderborn, 25, gick upp 30 kilo efter att hans son föddes tio veckor för tidigt – han försökte stilla oron för sonen genom att äta onyttig mat. 

Den kraftiga viktökningen tog hårt på Christoffers hälsa – och förstörde hans förhållande. 

– Jag ångrar mig grovt att jag har misshandlat min kropp så mycket, och att jag har åsidosatt min egen familj för mitt ätande, säger Christoffer Jenderborn i "Biggest loser". 

Christoffer Jenderborn, 25, tävlar i TV4:s bantningsprogram "Biggest loser". 

Han berättar i programmet att hans viktuppgång började 2015, efter att hans föddes tio veckor för tidigt. 

Oron för sonen försökte Christoffer Jenderborn stilla med godis och snabbmat. Under den fem veckor långa vistelsen på sjukhuset var det dessutom inte lätt att äta ordentliga måltider, säger han.

– Det blev ju godis, läsk och chips, sen efter ett tag började jag blanda in snabbmat också. Sen därefter började helvetesresan, säger Christoffer Jenderborn i "Biggest loser". 

 

LÄS MER: Gick till final i Biggest loser – gick upp allt igen 

 

Gick upp 30 kilo

Efteråt fortsatte han leva ohälsosamt. Under en kort period gick han upp mer än 30 kilo, från 120 kilo innan födseln till en toppvikt på 152 kilo.

– Det var en panikartad situation, man vet inte vad man ska ta sig till. Det är ju lätt att ta till snabba grejer som gör en glad, det är ju godis, läsk och snabbmat liksom, säger han till Expressen. 

Tidigare i år tog förhållandet slut. 

– Det är mycket på grund av att jag själv har låst ute mig från förhållandet för att jag är stor. Och jag ångrar mig grovt att jag misshandlat min kropp så mycket, och att jag har åsidosatt min egen familj för mitt ätande, säger Christoffer Jenderborn i programmet. 

 

LÄS MER: Michael Sjögrens viktkamp efter Biggest loser  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag