Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jag håller med vresige Bard – så här bra är Sverige

Micke Holm vann en halv miljon. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Micke Holm sjöng fint i finalen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

”Talang”-finalen överraskade med sin bredd och kvalitet. 

Jag blev faktiskt imponerad.

Micke Holm, 43-årig tvåbarnsfar från Piteå, tog fram den stora musikalrösten och vann.

Han var lågmäld, nästan lite blyg, när han pratade, letade försiktigt efter orden, men när han sjöng då tändes något, han fick utstrålning, han tog in publiken, det blev artisteri.

När Micke Holm från pappersbruket i Piteå stod där med halvmiljonchecken, så kallade han segern för ”en stor bekräftelse”. Han visste att han hade kraft i rösten, det gällde bara att släppa fram den.

I sitt första framträdande inför juryn sjöng Micke en Bond-låt. I finalen rev han av Radioheads ”Creep”, som han gjorde till en rysare. 

Värdig vinnare

En värdig vinnare – och hans två tonårsbarn, de behöver inte längre tycka att farsan är pinsam.

De andra talangerna som hamnade på pallen, de hade också kunnat ta hem segern. 

Den otrolige minnesmästaren Marvin Wallonius, 23, spridde ut tusen kreditkort och hade memorerat alla nummer, även pinkoderna. Juryns Alexander Bard, som själv minns en hel del, trodde att detta var världsrekord i genren. Jag är säker på att Marvin satte nytt världsrekord. 

Och den ljuvliga lilla spröda Eva Jumatate, som pratade som en normal elvaåring, men sjöng med rösten hos en mogen kvinna i aktuella filmlåten ”Shallow”. Också en rysare.

Obegripligt trick

Jag hade en favorit till och det var minimagikern Vilgot Michelin, 12, som gjorde ett obegripligt trick. Juryns LaGaylia Frazier sitter nog fortfarande med öppen mun.  Men det bästa var hur charmigt och avslappnat han småpratade och skämtade medan han utförde sitt riktigt svåra nummer.

Finalfältet var verkligen blandat med alla sorters underhållning. Två dansnummer, varav ett var atletisk poledans, en hypnotisör, en magiker, en minnesmästare och tre sångnummer, varav ett var kvällens vinnare. 

Inte illa att få fram alla dessa talanger på en säsong. Och jag håller med annars vresige Alexander Bard, som med äkta glädje utbrast i ett ”Så här bra är Sverige”.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!