"Jag blev slagen av flera män"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Carolina Gynning har mognat och vill i dag byta liv. Borta är de vilda drogfesterna och det hårda livet. Tidigare har hon dragits till destruktiva män, som misshandlat henne - nu längtar hon efter en snäll man att bilda familj tillsammans med.

Carolina Gynning tröttnade på sitt vilda liv med festande och våldsamma män. För hallå! berättar hon om hur flera av hennes män misshandlat henne.

Men nu är det jobb och sunda relationer som gäller.

Carolina Gynning, 28, har precis flyttat in i sin nyinköpta lägenhet i Stockholm. Snart börjar andra säsongen av "Förkväll" där hon är en av programledarna tilsammans med Carina Berg, Kayo Shekoni och Mari Jungstedt. Just nu stortrivs hon med tillvaron. - Jag älskar att göra reportage och det kommer jag nog att få göra mer av den här säsongen, säger Carolina. Det är jobbet som gäller nu. Hon trivs med att ha ett jobb att gå till varje dag. Dessutom skriver hon på en andra bok som ska komma ut nästa höst.  Carolina har tröttnat en gång för alla på sitt tidigare vilda liv. Nu är det slut med festandet och destruktiva förhållanden.

Började i terapi

 I höstas började Carolina att gå i terapi. - Det var en stor besvikelse för mig när jag började gå i terapi därför att jag insåg att jag inte var så lycklig som jag alltid trott att jag varit, säger hon. I terapin har hon bearbetat jobbiga minnen, förhållanden och hennes vilda år som modell, men också lärt sig att förstå sig själv. - Jag tycker att alla borde gå i terapi. Man utvecklas mycket som person, säger Carolina.

Upptäckes vid bussen

 Carolina blev upptäckt som 16-åring hemma i Falsterbo. Hon stod och väntade på bussen när en modellscout åkte förbi och såg henne. - Men jag var ändå rädd för att gå upp på agenturen, tänkte att inte kan väl jag bli modell, berättar Carolina. En modellkarriär blev det i alla fall, även om Carolinas mamma inte lät henne flytta utomlands förrän efter gymnasiet. - Det är jag väldigt tacksam för i dag, säger Carolina. Även om åren som modell innebar mycket positivt, så såg Carolina också baksidan av modellvärlden. - Jag lärde mig otroligt mycket om allt dåligt i den världen. Utnyttjandet av tjejerna och alla drogerna. Det har jag helt tagit avstånd från i dag. Jag vill absolut inte ha någonting med det att göra, säger Carolina. Men på den tiden hörde hon till dem som tog droger på fester. Hennes motto då var "live fast and die young".

"Det var fruktansvärt"

 - Jag var nyfiken och ville testa allt. Det tog väldigt många år innan jag började känna av baksidan med drogerna eftersom jag bara tog lite då och då. Men till slut fick jag ångest och mörka tankar. Det kändes som att allt var täckt av ett svart täcke. Det var fruktansvärt, berättar hon. I dag lever Carolina inte i någon relation, men säger att det finns en person hon tycker mycket om. - Men vi är inte ihop, säger hon med eftertryck. Tidigare har Carolina alltid fallit för fel killar. - Jag har dragits till typiska "bad boys". Jag har fallit för killar som är tuffa och coola, men jag har förstått att det är de som egentligen är minst på insidan, säger hon. Carolina har haft flera relationer som har slutat med att hon blivit misshandlad. - Jag har blivit slagen av flera av mina män, säger Carolina. Har du anmält någon av dem för misshandel? - Nej, det har jag inte. De har sagt förlåt och jag har förlåtit dem. De säger att det inte ska hända igen, men det gör det ju alltid, säger Carolina. Carolina berättar om ett av de tillfällen då hon blivit misshandlad i sin bok "Ego girl". Där beskriver hon hur ex-pojkvännen Olivier de Paris, som hon träffade i Big brother-huset, vid ett tillfälle sparkade henne när hon låg på golvet.  Olivier de Paris förnekade misshandeln och hotade att stämma förlaget, något han aldrig gjorde. - Jag har aldrig låtit det gå mer än ett år innan jag gjort slut, men det är ju egentligen alldeles för lång tid det också, säger Carolina.

"Man stänger av sig själv"

Hur har du reagerat när någon har slagit dig? - Man stänger av sig själv och tänker att det kanske inte var så farligt, säger Carolina. - Jag undrar om jag verkligen varit kär. Mina förhållanden har varit passionerade och fantastiska på sina sätt, men det har alltid funnits något destruktivt där också. Varför tror du att du har fallit för fel killar? - Det har att jag göra med att jag haft en dålig självbild. Jag har alltid varit den som är söt, men inte kan någonting. Jag tror att man kan ha någonting inom en som säger att man inte är värd något och så utstrålar man det och då behandlar folk en därefter. Nu vill Carolina ha en sund relation med en trygg och inspirerande man.

Starkare än någonsin

 - Jag vill ha barn och jag vill ha ett normalt liv. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag gifte mig med en man som sedan slog mig inför barnen, säger Carolina. Nu känner hon sig starkare än någonsin. - Jag ser ljust på framtiden, säger Carolina. Drömmen? En filmkarriär. - Det låter så roligt att vara en "moviestar", skrattar Carolina.

FAKTA

Ålder: 28.
Bor: I Stockholms innerstad.
Aktuell: Programledare i "Förkväll" på TV4.
Skriver på en ny bok som kommer hösten 2008.
Kuriosa: Vann dokusåpan Big Brother.
2004.
Har med journalisten Ingrid Carlqvist skrivit boken "Ego Girl" om sitt liv.
Var en av deltagarna i "Let's dance" förra året.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.