Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Brolin om sin nya tv-roll: ”Oväntad vändning”

Nu leder hon ”Farmen” för första gången.
Ny programledare på ”Farmen” som sänds på TV4. Anna Brolin.
Foto: Christopher Lanaway / Christopher Lanaway
Anna Brolin under en av många matcher som hon bevakat som programledare. Här med Olof Lundh och Hasse Backe.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Fotbolls-EM sköts upp.

Då fick TV4-stjärnan Anna Brolin, 40, mjölka getter i Småland.

Nu leder hon ”Farmen” för första gången.

– Att livet kan ta så oväntade vändningar är ju det som faktiskt gör det extra intressant, säger Anna Brolin.

TV4-såpan ”Farmen” är tillbaka på söndag kväll. Programmet visades första gången 2001 och fram till 2004. 2013 var ”Farmen” i TV4 tillbaka och sänds nu för nionde året i rad.

Anna Brolin leder programmet som i år samlat 17 deltagare som tävlar om en halv miljon kronor.

Hon hade planerat att åka till fotbolls-EM, men mästerskapet sköts upp ett år på grund av pandemin. Hon fick byta fotbollsstjärnor, gröna gräsrektanglar och tusentals fans mot djur och natur i Småland.

Vad tänkte du när du fick frågan om att leda ”Farmen”?

– Jag hade veckan före blivit vettskrämd av en anka i studion så första tanken var nog, de kan inte ha sett min rädsla för djur. Sedan blev jag väldigt glad och nyfiken.

Du skulle ju egentligen ha varit på EM i fotboll. Hur var det att i stället vara ute på landet i Småland bland djur och natur?

– Jo det slog mig särskilt när jag stod böjd under en get och fick lära mig hur man drar i spenarna för att få fram mjölk.

Gick det bra?

– Det är knepigare än vad man tror. Just den dagen skulle ha spenderats i Dublin på en fullsatt fotbollsarena. Fyra månader tidigare hade jag aldrig kunnat föreställa mig det som nu utspelade sig framför mig. Att livet kan ta så oväntade vändningar är ju det som faktiskt gör det extra intressant.

Vad har du själv för erfarenhet av att vara på en farm?

– Jag är helt klart nybörjare, men med betydligt mer kunskap efter sommaren och nyvunnen respekt för alla som brukar jorden och sköter djur över hela världen. Det kräver dedikation och extremt hårt arbete.

Inget fotbolls-EM. Anna Brolin hade tänkt åka och bevaka EM. Hon blev i stället programledare på ”Farmen”.
Foto: CHRISTOPHER LANAWAY / TV4

Anna Brolin tar nu över som programledare efter Paolo Roberto.

Har du följt ”Farmen” på TV4 tidigare?

– Sedan jag fick barn så har allt tv-tittande behövt prioriteras så det är mest sport och nyheter som jag följer frekvent. Jag tittade ikapp de senaste säsongerna efter att jag hade fått uppdraget.

Hur kommer du att vara som programledare, är du hårdare och tuffare än i dina tidigare program?

– Jag hann aldrig riktigt fundera på om huruvida jag skulle vara just tuffare eller hårdare, vilket jag aldrig funderat över i något uppdrag jag tagit.

– Jag har bara försökt att vara precis som jag är. Är det någon som är ojuste så reagerar jag på det och är det något som är rörande och fint så reagerar jag på det, precis som jag skulle göra om det inte fanns en enda kamera i närheten. Så jag är bara jag helt enkelt.

Anna Brolin värvades till TV4 från Viasat våren 2008. Hon har under åren blivit en av kanalens mest profilerade och hyllade medarbetare.

40-åringen från Enköping har lett flera stora program och galor på TV4.

Är ”Farmen” ett av dina svåraste uppdrag?

– Det är ett av uppdragen som varit mer utanför min komfortzon så tillvida att jag inte har så mycket erfarenhet av farmarliv. Men det som är naturligt för mig är alla tävlingsmomenten eftersom jag har en idrottsbakgrund och arbetat med idrott i någon form större delen av mitt vuxna liv.

Anna Brolin berättar att ”Farmen” är ett av de mest fascinerande och lärorika uppdrag hon haft under sin yrkeskarriär.

– Vi backar bandet hundra år i tiden och fick lära oss på nytt om hur det är att leva det enkla livet. Vilket vi alla nog skulle må bra av att ta efter i någon form.

Vad kan vi förvänta oss av årets säsong av ”Farmen” som börjar på söndag?

– Det är ett mycket spännande gäng människor som alla är fascinerande att följa i sig. Sedan tror jag tv-tittarna kommer bli imponerade över vad de kommer åstadkomma på farmen. Starka känslor i olika former kan man också förvänta sig. Jag har själv både blivit rörd och upprörd.

Du är gift och har två små barn. Hur gick det att vara borta så mycket från din familj?

– De var stundtals med i Småland och sedan pendlades det en del i Sverige. Det var inte helt enkelt eftersom pandemin begränsade möjligheterna att resa av förklarliga skäl. Men allt som allt fick vi nog ihop det hyfsat.

Vad sa dina söner om farmen?

– De tyckte det var spännande att se djur också och lärde sig att ”mamma är på bondgården och jobbar. Sen längtar jag alltid efter barnkramarna oavsett hur kort eller lång tid man är borta. Det kan räcka med några timmar på förskolan.

Har du klarat dig från att bli sjuk?

– Ja, hittills har jag klarat mig men jag har haft flera runtomkring mig som varit sjuka.

Hur var det att spela in ”Farmen”, var det strikta förhållningsregler på grund pandemin?

– Ja, det var väldigt noggrant och strikt. Personalen i produktionen tog temperaturen varje dag, alla som var ute på farmen bar munskydd och vi badade typ i handsprit. Deltagarna satt i en ganska lång karantän innan de äntrade gården så dom kunde umgås och krama varandra i bubblan.

Nu står ett nytt år framför oss. Hur ser din yrkesmässiga roll ut?

– Jag jobbar programmet ”Efter fem” och ”Nyhetsmorgon”. Jag kommer också vara involverad i sportproduktioner på sina håll.

Vad förväntar du dig av 2021?

– Jag har nog inte så mycket förväntningar, men lite hopp i samband med att vaccineringen kommit igång. Jag drömmer mest om att krama mina föräldrar och att se mina barn få göra detsamma.Programledare i ”Farmen” genom tiderna

2001 och 2002: Hans Fahlén

2003 och 2004: Linda Lindorff

2004: Filippa Lagerbäck

2013 och 2014: Linda Lindorff

2015–2020 Paolo Roberto

2021: Anna BrolinHär är årets deltagare i "Farmen"

Allan Ericksson, 35, Stockholm

Dag Tolstoy, 27, Stockholm

Daniel Tholén, 42, Uppsala

Erik Steffen, 29, Gällö

Henrik Lindström, 43, Vedum

Jennifer Schill, 30, Linköping

Karin Ström, 32, Stockholm

Lili Pham, 33, Göteborg

Linnea Klaar, 27, Eslöv

Malin Nyman, 27, Hofors

Mary Enqvist, 40, Stockholm

Pernilla Angeria, 57, Uppsala

Philip Albinsson, 26, Kristinehamn

Phillip-Lloyd Rochester, 27, Stockholm

Richard Andersson, 51, Stockholm

Robin Kacaniklic, 32, Stockholm

Selmir Hocanin, 31, Stockholm

Bevisen för att det spökar i ”Farmen” på TV4

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.