Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Jag är så svartsjuk på hans ex"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Patricia talar ut om sin tid med Björn Borg.

DUBAI. Björn Borgs blivande fru gav honom två alternativ:

"Fortsätt bli utnyttjad av dina så kallade vänner - eller satsa på ett vanligt familjeliv med mig."

- Jag fick någon sorts modersinstinkt, tror jag, att jag skulle ta hand om honom och hjälpa honom, säger Patricia Borg i en exklusiv intervju med hallå!

En kilometer bort ligger Burj Al Arab, känt som världens lyxigaste hotell. - Det är för pråligt för min smak. Vi trivs bättre här, säger  Patricia Borg. Vi befinner oss i stället på Al Qasr, där sviterna kostar från 18 000 kronor natten och uppåt. Hotellets pool - dit man tar sig med båttaxi - marknadsförs som "Mellanösterns största".

Träffades för sex år sedan

 Det har gått sex år sedan hon träffade mannen i sitt liv, även känd som Sveriges störste idrottsman genom tiderna. Tillsammans har de Leo, 3, vars långa blonda hår fladdrar när han springer fram och tillbaka mellan solstolarna. Han verkar oberörd av värmen, 42 grader i skuggan. En bit bort kopplar pappa av med svettpärlor i pannan. Familjen Borg passar på att kombinera solsemester med Björns sista framträdande som tennisspelare på internationell nivå - en uppvisningsmatch mot ärkerivalen John McEnroe. - Jag går aldrig omkring och tänker på att han är tennisspelaren Björn. För mig är han en helt vanlig kille, säger Patricia Borg, 36. Den här "vanliga killen" som du blev kär i, vem är han då? - En snäll och generös man som är ganska sårbar. Som gått på många törnar. Han ville så gärna ha en familj och ett vanligt liv när jag träffade honom, men hade inte riktigt vågat satsa fullt ut. Han har själv berättat att han varit godtrogen och blivit lurad av människor i sin omgivning. Hur har det påverkat honom? - Björn har väldigt svårt att lita på folk nuförtiden. I dag har vi få men nära vänner, till exempel  Mats Waltin, gamle hockeyprofilen. Det känns otroligt skönt att Björn har killkompisar som han kan lita på. För det har inte funkat tidigare. Under en period syntes han mycket ute tillsammans med Tomas Brolin och Dr Alban. Hur ser du på den tiden?

Inga riktiga vänner

 - De var ju inga riktiga vänner. De tyckte om att synas och spegla sig i glansen. De har ingen kontakt längre. Vi träffade Alban på flygplatsen när vi skulle åka hit och... nä, vi klarar oss så bra utan dem. Björns gamla tenniskollegor talade förr om hans integritet, att det var svårt att komma honom inpå livet. Hur lång tid tog det för dig att lära känna Björn? - Det var positivt att vi träffades genom tennisen. Vi hade gemensamma kompisar i tennishallen i Sundbyberg. Det gjorde att jag snabbt fick en ganska bra bild av personen Björn. Men jag tyckte tidigt att det fanns mycket folk runt omkring Björn som utnyttjade honom. Jag fick någon sorts modersinstinkt, tror jag, att jag skulle ta hand om honom och hjälpa honom. - Jag minns att vi hade långa diskussioner. Han var en hyllad man, men ändå så ensam. Jag tyckte att det var någonting han hade valt. Han är ändå en vuxen person som valt att stå i rampljuset i vissa lägen - som när han umgicks med Brolin och Alban, när de spelade in den där singeln. Jag sa: "Du har valt det livet. Vill du välja någonting annat är jag jätteglad om du vill göra det tillsammans med mig." Det gick ganska snabbt.

Behöver inte jobba, men...

När ni träffades var du inställd på att fortsätta arbeta som fastighetsmäklare? - Ja, och jag är kluven inför det i dag. Jag behöver inte längre arbeta för att försörja mig, och vi har ett härligt liv med mycket resor. På sikt skulle jag nog vilja arbeta igen, men arbetstiderna som mäklare är tuffa när man har små barn. Jag skulle gärna hitta något att göra här i Dubai, det kan finnas möjlighet att jobba med fastigheter här nere. Vad gör du annars, förutom att ta hand om hemmet och barnen? - Jag har valt att ta upp ridningen igen. Stallet är "jag". Det är inget jag tjänar pengar på, men det är viktigt att jag får göra saker för mig själv. Vad känner du när det skrivs om Björns relationer till tidigare fruar och flickvänner? - Jag är otroligt svartsjuk av mig, så det är inte roligt. Men det känns som att läsa om en annan person - det handlar om en Björn som jag inte känner. Flera av dem har uttalat sig negativt om Björn i intervjuer, hur känns det? - Jag tror att flera av Björns tidigare fruar och flickvänner ångrar sig, att det inte är de som lever med Björn i dag. Då kommer den här bitterheten och elakheten fram. Jag såg Loredana och Kari i en tv-dokumentär, det var nästan ruggigt att se. Hur är Björn som plastpappa till dina barn, Bianca och Kasper? - Han är jättegullig, och det har inte heller varit några problem med min tidigare sambo. De var till exempel hos oss när Björn fyllde 50. Det funkar så bra mellan oss som familjer, och barnen känner det också. Och de älskar ju Leo, alltså. - Det som är svårt är i så fall Robin som inte lever med oss. Han är vuxen nu, 21,  och för stor för att vilja följa med på semester. Han bor i Kalmar men funderar på att flytta till Wisconsin i USA och plugga. Han har mognat fort. Vad tänker du om Leos framtid - han kommer ju alltid att vara "Björn Borgs son"? - Man undrar ju vad han ska växa upp till. Om han ska bli intresserad av tennis... Det får bli ett val han själv gör i så fall. Men det viktiga är att han inte blir bortskämd, att han lär sig jobba för saker. Vad tycker du själv om att vara en offentlig person? -  Jättejobbigt. Jag hade inte klarat det här livet för 20 år sen. Det kan inte ha varit lätt för Jannike som var så ung när hon träffade Björn, att inte ha någon egen erfarenhet eller ett eget yrke. Jag hade ett bra liv innan jag träffade Björn och har en massa egna erfarenheter. Jag är en min egen person.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.