Jada Pinkett Smith Foto: ADMEDIA / SPLASH NEWS / ADMEDIA / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWSJada Pinkett Smith Foto: ADMEDIA / SPLASH NEWS / ADMEDIA / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Jada Pinkett Smith Foto: ADMEDIA / SPLASH NEWS / ADMEDIA / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Tupac Shakur Foto: ANONYMOUS / APTupac Shakur Foto: ANONYMOUS / AP
Tupac Shakur Foto: ANONYMOUS / AP

Jada Pinkett Smiths ilska – mot filmen om Tupac

Publicerad

Skådespelaren Jada Pinkett Smith har sett filmen om rapparen Tupac Shakur.

Och hon är inte nöjd med resultatet.

"Återberättandet av min relation med Pac är djupt smärtsam", skriver hon på Twitter.

För bara några dagar sedan släpptes spelfilmen "All eyez on me", som handlar om den ikoniska rapparen Tupac Amaru Shakur.

Skådespelaren Jada Pinkett Smith var en personlig vän till Tupac Shakur och efter att ha sett "All eyez on me" är hon mycket besviken och anklagar filmskaparna för att komma med lögner.

 

LÄS MER: Gåtorna om Tupac fortsätter att förbrylla 

 

Det är på Twitter som Jada Pinkett Smith går till attack mot Tupac-filmen.

"Förlåt mig men min relation med Pac är alldeles för viktig för att scenerna i 'All eyez on me' ska stå som sanning", skriver hon på Twitter.

Jada Pinkett Smith radar sedan upp flera saker som hon menar att filmskaparna har missuppfattat eller ljugit om.

"Återberättandet av min relation med Pac är djupt smärtsam", twittrar hon.

Jada Pinkett Smith och Tupac Shakur var nära vänner

Hon hyllar dock skådespelarna Demetrius Shipp and Kat Graham som spelar Tupac Shakur respektive Jada Pinkett Smith i "All eyez on me".

Enligt nöjessajten TMZ träffades Jada Pinkett Smith och Tupac Shakur på gymnasiet i mitten av 80-talet. Skådespelaren har beskrivit rapparen som en av sina bästa vänner och trots att de kyssts en gång uppger hon att relationen aldrig var romantisk.

Jada Pinkett Smith inspirerade dock Tupac Shakur till flera dikter som publicerades efter dennes död.

 

LÄS MER: Hiphop-ikonen sköts ner på väg till festen 

 

Tupac Shakur var världens mest framgångsrika hiphopstjärna och hans texter om våld, rasism, fattigdom och drogmissbruk har gjort honom till en idol och talesman för miljoner unga svarta i USA och hela världen. Men Tupac Shakur hade också många fiender och hamnade ofta i klammeri med rättvisan.

Den 7 september mördades Tupac Shakur i sin bil. Gärningsmannen har ännu inte gripits.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag