Jacksons yngsta son knäpptyst – efter skakande dokumentären

Blanket Jackson har slutat prata efter att ”Leaving Neverland” släpptes.
Foto: PREMIERE/CPR/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES
Dokumentären ”Leaving Neverland” anklagar popikonen Michael Jackson för att ha förgripit sig på dem som barn.
Foto: CARLO ALLEGRI / AP TT NYHETSBYRÅN
Michael Jacksons goda vän Mark Lester nekar till anklagelserna som riktas mot popikonen.
Foto: BARRY BATCHELOR / AP PA
Taj Jackson är orolig över Blanket Jackson.
Foto: MAHI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Janet Jackson har inte uttalat sig om ”Finding Neverland”.
Foto: ANDY KROPA / AP TT NYHETSBYRÅN
Paris Jackson har ej lämnat ett offentligt uttalande angående anklagelserna som riktas gentemot hennes far Michael Jackson i dokumentären ”Finding Neverland”.
Foto: TPI/MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Michael Jacksons barn – Prince, Blanket och Paris – 2011.
Foto: JOEL RYAN / AP
1 / 8

Kungen av pop – Michael Jackson – anklagas i dokumentären ”Leaving Neverland” för sexuella övergrepp på barn.

Efter att dokumentären haft amerikansk premiär uppges popikonens yngste son Blanket ”Biji” Jackson helt slutat prata.

– Biji är en av de mest pratglada i skolan och nu pratar han inte längre. Vi är alla oroliga, säger Taj Jackson i tv-programmet Victoria Derbyshire.

I dokumentären ”Leaving Neverland” träder James Safechuck och Wade Robson fram och anklagar popikonen Michael Jackson för att ha förgripit sig på dem som barn. 

Anklagelserna har splittrat den döde popikonens familj i två läger – de som offentligt försvarar stjärnan och de som tiger.

Systern Janet Jackson, 52, och dottern Paris Jackson, 20, tillhör kategori nummer två. Även om kändisdottern i sociala medier indirekt förnekat anklagelserna som riktas mot Michael Jackson i dokumentären.

”Ta inte livet så seriöst, livet tar redan sig själv tillräckligt seriöst som det är.” skrev Paris Jackson på Twitter förra veckan.

Men Michael Jacksons yngste son Blanket ”Biji” Jackson, 17, tycks ta anklagelserna som riktas mot pappan desto hårdare. I en intervju med tv-programmet Victoria Derbyshire uppger Michael Jacksons brorson Taj Jackson, 45, att kändissonen nu helt slutat prata. 

– Biji är en av de mest pratglada i skolan och nu pratar han inte längre. Vi är alla oroliga, säger han i programmet.

Blankets tystnad – efter ”Leaving Neverland”

Blanket Jackson gjorde en dramatisk entré in i offentligheten 2002 då Michael Jackson visade upp sin nyfödda son för världen genom att hålla honom ut över ett balkongräcke.

Men sedan dess har kändissonen levt i skymundan – till skillnad från syskonen Paris, numera modell och aspirerande skådis, samt Prince, 22, som siktar på att bli tv-producent.

Blanket fick bara sju år tillsammans med pappa Michael Jackson innan ikonen avled den 25 juni 2009. Sedan dess är Michael Jacksons mamma Katherine, 88, och brorson TJ, 40, hans förmyndare – och enligt brittiska tidningen The Sun håller familjen Blanket i ett hårt grepp genom att isolera honom från omvärlden.

Ett agerande som storasystern Paris Jackson redan 2017 uttryckt oro över. Hon uppgav då att Blanket ofta lämnades ensam hemma hos farmodern Katherine.

Nu har även hans gudfar Mark Lester uttalat sig om sina farhågor gällande Blanket.

– Dom försöker att skydda honom från omvärlden, vilket kanske inte är en så bra sak. Skydda han från vissa saker, absolut, men att hålla honom isolerad är inte rätt, säger Mark Lester till The Sun.

Mark Lester försvarar vännen Michael Jackson

Den före detta barnskådisen Mark Lester, 60, var god vän med Michael Jackson och hävdar bestämt att anklagelserna om sexuella övergrepp på barn inte stämmer.

– Det här är inte den Michael Jackson jag kände i över 30 år. Det här är inte mannen mina barn kände, säger skådisen till The Sun.

Mark Lester är gudfar till alla popikonens barn – Paris, Prince och Blanket. Han umgicks även med barnen titt som tätt framtill popikonens död. Nu hoppas han på att återknyta kontakten med dem.

I intervjun påpekas även att Blankets tystnad inte är helt ny, redan som barn höll kändissonen en låg profil.

– Han höll sig för sig själv. Han brukade sjunka djupt in i sin egen värld, minns Mark Leester till The Sun.

Enligt skådisen är familjen Jackson rädd för att någon ska utnyttja kändissonen ekonomiskt, vilket även skulle påverka deras egna finanser.

– Det är ledsamt att det här pengaproblemet hindrar honom från att faktiskt skaffa nära vänner, säger Mark Leester till The Sun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.