Jacksons kropp ska visas upp för allmänheten

Publicerad
Uppdaterad
Michael Jacksons kropp kommer på torsdagen att föras till ranchen Neverland. På fredag eller lördag kommer han att läggas på lit de parade för allmänheten, rapporterar flera medier.
Flera nyhetsmedier rapporterar att Jacksons kropp kommer att föras till ranchen Neverland i centrala Kalifornien där Jackson bodde från 1988 fram till 2005. Trots att Jackson inte bott på Neverland under de senaste åren har ranchen stannat i hans ägo. Enligt sajten TMZ kommer Jacksons kropp klockan tio på torsdag förmiddag köras till Neverland följd av en kortege på 30 bilar.

Kroppen visas upp

Foto: Kokin/Julien'S Auctions ShaanEnligt samma sajt kommer Michael Jacksons kropp att läggas på lit de parade för allmänheten på antingen fredag eller lördag. Lit de parade innebär att en avlidens kropp visas för allmänheten under en kortare eller längre period. Traditionen är vanlig i katolska länder, men inte vanligt förekommande på andra ställen. En annan världsstjärna som lagts på lit de parad är Elvis. Efter att ha balsamerats fördes hans kropp till Graceland, där över 30 000 fans tog ett sista farväl. Två dagar senare hölls hans begravning i vardagsrummet på Graceland, och det spekuleras i att även Michael Jackson kommer att begravas på sin egendom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag