Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jacksons "hemliga" ex slår tillbaka mot anklagelserna

I en ny dokumentär riktas nya anklagelser mot Michael Jackson.
Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Hans påstådda ex-flickvän, Shana Mangatal, slår tillbaka mot anklagelserna.
Foto: JOEL RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Dokumentären har skakat USA och världen.
Foto: DANNY MOLOSHOK / AP TT NYHETSBYRÅN

I en ny dokumentär träder två män fram och anklagar Michael Jackson för sexövergrep som ska ha begåtts när de var små. 

Nu slår hans "hemliga" påstådda exflickvän, Shana Mangatal, tillbaka mot anklagelserna. 

– Jag tycker det är hemskt, säger hon i en intervju med The Sun. 

Shana Mangatal menar att de tidigare anklagelserna ”dödade honom”. 

Hela USA och världen har skakats efter den nya HBO-dokumentären "Leaving Neverland" premiärvisats. 

I dokumentären träder två män, Wade Robson och James Safechuck, fram och anklagar Michael Jackson för övergrepp som han ska ha begått när männen var små. 

Bland annat ska Michael Jackson ha iscensatt ett bisarrt låtsasbröllop med då sjuårige Wade Robson och sedan lovat pojken presenter som kompensation för sexövergrepp.

– Du och jag fördes samman av Gud, ska Michael Jackson ha sagt till Wade Robson. 


Dokumentären har skakat USA och världen.
Foto: DANNY MOLOSHOK / AP TT NYHETSBYRÅN

Enligt anklagarna ska Jackson ha "groomat" dem och försökt få dem att hata sina egna föräldrar. Speciellt deras mammor. Jackson ska även ha sagt till båda pojkarna att hans äktenskap med Lisa Marie Presley "inte betydde någonting".

Michael Jacksons ex slår tillbaka mot anklagelserna

Shana Mangatal har tidigare skrivit en bok där hon berättar om sin påstådda relation till Michael Jackson. I boken hävdar hon att de träffades 1996 i samband med inspelningen av kortfilmen "Ghosts". 

Men Michael Jackson gifte sig senare med Lisa Marie Presley – och han träffade inte Shana Mangatal igen förrän efter deras skilsmässa. Då möttes de upp på ett hotell och spenderade natten tillsammans. 

I en intervju med brittiska The Sun slår Shana Mangatal tillbaka mot anklagelserna – och försvarar ”King of pop”. 

– Jag tycker det är hemskt. De här två personerna som i dokumentärerna anklagar honom för de här sakerna var två av hans närmaste vänner, som han verkligen brydde sig om, säger hon och fortsätter: 

– De var kärleksfulla gentemot honom och han var kärleksfull gentemot dem, men på ett helt oskyldigt sätt. Han skulle aldrig kunna tro att de av alla människor skulle vända sig emot honom, han gav dem verkligen allt.

Ex-flickvännen: Anklagelserna dödade honom

I boken skriver Shana Mangatal att han direkt ångrade att de hade haft sex. I intervjun med The Sun upprepar hon Michaels Jacksons vilja att bli av med sina sexuella behov för att i stället kunna fokusera på att skapa musik. 


Foto: JOEL RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon menar att anklagelserna om sexuella övergrepp mot honom, som först riktades av Jordy Chandler 1993, kostade honom livet. 

– Han klarade inte det, och han kunde inte förstå det. Till den grad att han trodde att människor var i maskopi för att förinta honom, säger hon i intervjun. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.