Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jacksons gåva till barnen efter döden – sin egen aska

Dokumentär: Michael Jackson låtsades gifta sig med pojke
Michael Jackson.
Foto: CARLO ALLEGRI / AP TT NYHETSBYRÅN
Michael Jackson.
Foto: AMOS PICTURES/SVT
Paris och Prince Michael Jackson.
Foto: / POOL PHOTOS / RETNA LTD. / AFP / POOL PHOTOS / RETNA LTD. AFP

Efter sin dramatiska död 2009 begravdes Michael Jackson under stor pompa och ståt.

Men kistan är tom, avslöjar Radar Online – artisten ska ha kremerats i hemlighet, och askan bär hans barn i specialgjorda halsband, formade som brustna hjärtan.

– Askan är nu i halsband som det som Paris hade på sig på Michaels minnesstund, säger en uppgiftslämnare till sajten.

Michael Jackson avled i juni 2009, efter en överdos.

Men kungen av pop har inte fått vila i frid sedan dess – anklagelserna om artistens sexuella övergrepp mot barn har avlöst varandra, och i år släpptes den kontroversiella dokumentären ”Leaving Neverland”.

I ”Leaving Neverland” berättar James Safechuck och Wade Robson om hur de utsattes för övergrepp av världsstjärnan som barn. 

Nu vill fler utsatta personer få upprättelse – men de kommer aldrig kunna få möjlighet att bevisa övergreppen.

– Det finns minst 11 fler Michael Jackson-offer som hade hoppats att deras historier skulle kunna vidimeras av att gräva upp hans kropp, granska kvarlevorna och ta DNA-tester, säger en uppgiftslämnare till Radar Online.

Michael Jacksons grav – tom

Men uppgiftslämnaren, som står nära familjen Jackson, menar att Michael Jacksons grav är tom – då artisten kremerades i hemlighet.

– Tyvärr så kommer de aldrig få chansen att låta bevisen komma i ljuset, eftersom Michael Jacksons mausoleum har stått tomt i flera år, säger uppgiftslämnaren.

Flera uppgiftslämnare menar nu att Jacksons kropp hölls fryst hos rättsläkaren i flera månader, innan familjen tog beslut om att låta honom kremeras. Medan en del av askan ska ha spridits runt ett päronträd på Neverland, så ska en del av askan ha getts till hans barn – Paris Jackson, Michael Joseph Jr. och Prince Michael II.

– Askan är nu i halsband som det som Paris hade på sig på Michaels minnesstund, och som han hade i handen när han låg i sin öppna kista. Hon och hennes bröder bär sällan halsbanden bland folk. De förvarar dem i låsta lådor hemma, eftersom de är rädda för att bli av med de sista bitarna de har kvar av sin pappa, säger uppgiftslämnaren till Radar Online.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.