Jack Nicholson lurade alla

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jack Nicholson har bott på ett hemligt ställe i Skåne.
Foto: Joachim Wall

LANDSKRONA. I natt stod världsstjärnan Jack Nicholson, 74, på scen i Landskrona. Men det korta framträdandet föregicks av en invecklad katt- och råttalek. 

De senaste dagarna har Nicholson haft ett hemligt gömställe i Skåne. 

- Han har bott på Svalövs hotell sedan i fredags. Han ville inte bli störd och det blev han ju inte heller, säger en anonym källa till Kvällsposten.

Hemlighetsmakeriet har varit enormt. Först skulle han komma. Sen kom beskedet: han kommer inte.

 När Sommarrock i Landskrona drog igång vid 19-tiden igår kväll var publiken tillbakahållet förväntansfull.

 - Jag tror att de ska hämta honom i bil snart, sa Tommy Körberg, som uppträdde tidigare på kvällen. Men man kan aldrig förvänta sig någonting.

 - Han är ju en joker så man vet aldrig, sa Ebbot Lundberg, sångare i "Soundtrack of our lives".

Spärrade av bakom scenen

 En efter en äntrade kvällens artister scenen. Men ingen Jack Nicholson.

 Vid 22-tiden lämnade en mörkblå Honda med tonade rutor Landskrona slott. Samtidigt spärrades området bakom scenen av för pressen.

Klassisk filmreplik

 En halvtimme senare var bilen med nedtonade rutor tillbaka. Den körde in på backstageområdet och parkerade.

 Strax efter att Tommy Körberg gick av scen sa kvällens konferencier Tommy Blom till de drygt tusen personerna i publiken:

 - We have a surprise for you.

 Och in kom han - Jack Nicholson.

 Han kramade om Blom och lyfte sina händer i en segergest mot folkhavet. Sen levererade han sin klassiska replik från filmen The Shining.

 - Here's Johnny, sa Nicholson och log sitt patenterade varggrin.

 Sekunderna senare:

 - I love you.

Bodde i Svalöv

 Han omfamnade Blom en sista gång och stegade av scenen. Ögonblicket senare lämnade han Landskrona slott i samma bil som han kom.

 En källa med god insyn säger till Kvällsposten att Nicholson befunnit sig i Skåne sedan i fredags och att han under den tiden bott på Svalövs hotell i Svalöv.

 - Han vill bara vara ifred, säger källan till Kvällsposten.

Nybliven morfar

 Enligt tidigare uppgifter är Nicholson i Skandinavien för att besöka dottern Honey Hollman, 29, som är uppvuxen i Köpenhamn och nyligen blev mamma till en pojke.


Expressen rättar: Det var inte stjärnskådespelaren som var på besök. I går avslöjades detta som en bluff när arrangörerna för Sommarrock erkände för Expressen att det inte alls var Nicholson utan en ”lookalike” som de hade hyrt in.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.