Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanningen om Scorupcos skönhetsingrepp

Scorupco berättar att hon tycker att det är vackert att äga sina rynkor.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
”Det är ledsamt att våra unga tjejer ska växa upp och tro att de måste eftersträva den här perfektionen som bara är en massa filter”, säger stjärnan.
Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN / EERO HANNUKAINEN / ¿Eero Hannu
Izabella Scorupco som bondbrud i ”Goldeneye”.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

Skådespelaren och fotomodellen Izabella Scorupco har många gånger toppat listor över världens vackraste kvinnor.

Nu berättar stjärnan om sina tankar kring att åldras, skönhetspressen och vad hon själv gjort för ingrepp.

– Det kan låta fånigt, men om man gör detta i tjugo år så kan jag lova att det gör skillnad, säger hon till Damernas värld.

Izabella Scorupco, 51, är en av Sveriges största stjärnor. Hon bor i Los Angeles, USA, sedan många år tillbaka med sina två barn och sin make svenske entreprenören Karl Rosengren, som hon gifte sig med hösten 2019.

Sedan Scorupco som 18-åring slog i genom i filmen ”Ingen kan älska som vi” 1988, har mycket hunnit hända i stjärnans långa karriär. 1995 fick hon internationellt genomslag när hon spelade bondbrud mot Pierce Brosnan i ”Goldeneye”.

I dag är Izabella Scorupco fortfarande aktuell som både skådespelare och fotomodell. Hon har genom hela sin karriär ofta utnämnts som en av världens vackraste kvinnor. Något hon själv tidigare har kommenterat att hon tar som en komplimang, men att hon ”inte förstår hur såna listor går till”.

Bästa skönhetsknepet

För Damernas värld berättar hon om sina skönhetsknep.

– Jag har alltid varit besatt av hudvård och ständigt på jakt efter den ultimata krämen, och mellan allt detta har jag gått på ansiktsbehandlingar. Jag tycker att min hy har åldrats ganska bra under omständigheterna och har inte gjort några ingrepp förutom botox vid några tillfällen. Vilket jag tycker är helt okej, men inget man kan hålla på med hela tiden om man är skådespelare, eftersom det påverkar mimiken. Men jag har verkligen tagit hand om min hy de senaste 20–25 åren, säger hon till tidningen och berättar att hon brukar göra en behandling med hjälp av galvanisk ström.

Och när hon smörjer in sitt ansikte tar hon till ett speciellt knep.

– Jag ”bakar” in krämerna uppåt, trycker upp mot kindbenen, upp mot tinningen. Hela tiden uppåtgående rörelser. På halsen också. Det kan låta fånigt, men om man gör detta i tjugo år så kan jag lova att det gör skillnad, berättar hon för Damernas värld.

Scorupco: ”Falsk bild av perfektion”

I en annan intervju med tidningen Femina berättar Izabella Scorupco samtidigt om pressen på att göra ingrepp, något hon menar var vanligare förr och hon hyllar kvinnor som ”äger sina rynkor”. 

– Det var vanligare för tio år sedan. Då var skillnaden stor mellan USA och Sverige. I dag är jag ganska chockad över hur många unga tjejer som gör det här. Det är trist när det blir ett onaturligt utseende. Jag tycker det är vackert att äga sina rynkor och beundrar kvinnor som Helen Mirren och Meryl Streep. Man tänker inte på deras ålder utan på deras skicklighet att förmedla känslor. Det kan du inte göra om du inte kan röra pannan, säger hon till Femina.

På frågan om det är något hon skulle vilja ändra i skönhetsbranschen är svaret enkelt:

– Den falska bilden av perfektion. Det är ledsamt att våra unga tjejer ska växa upp och tro att de måste eftersträva den här perfektionen som bara är en massa filter. Något som däremot är häftigt är kroppspositivismen, att man bejakar kroppen mer i dag och att alla olika varianter av skönhet syns, säger Scorupco till Femina.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.